"Abla-Ağabey-Kardeş" projesinde yeni dönem başladı
GÜNCELİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Abla-Ağabey-Kardeş” projesinde yer alan gönüllü gençler, yeni dönem çalışmalarının startını Başkan Aziz Kocaoğlu ile birlikte verdi. Üniversiteli gençleri sosyal projelere davet eden Başkan Kocaoğlu, “Kentimizde kaynaşmayı ancak birbirimizi tanıyarak, birbirimizi severek sağlayabiliriz” dedi.
Sezon açılışında genç gönüllülere hitaben bir konuşma yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, 160 bin öğrencinin üniversitede eğitim gördüğü İzmir’de, gönüllü sayısının daha da artırılması gerektiğini söyledi.
Sosyal sorumluluk projelerinin önemine değinen Başkan Kocaoğlu, “Sizler üniversite eğitimi görüyorsunuz. Sosyal sorumluluk projelerine gönüllü olarak katıldığınızda ise üniversite eğitiminin yanı sıra bir de hayat dersi alıyorsunuz” diye konuştu. Projeye katılan abla ve ağabeylerin “kardeşleri” ve aileleriyle oluşturduğu tablonun, İzmir’de kentlilik bilincinin artması ve çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutularak sosyalleşmesi gibi çok önemli faydaları olduğuna dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti:
“Yeni katılan gençlerimizle birlikte bu yuvayı büyütmek istiyoruz. Bugün sizlerin kardeşi olan çocuklarımızın, ileride üniversiteye gittiklerinde yine bu projede ama bu kez abla-ağabey olarak yer almalarını diliyorum. Kentimizde kaynaşmayı, kentlilik bilincinin oluşmasını, İzmirlilik ruhunun gelişmesini ancak birbirimizi tanıyarak, birbirimizi severek sağlayabiliriz. Kentimizin ve ülkemizin barışa, kardeşliğe ve dayanışmaya yönelmesini bu şekilde kolaylaştırabiliriz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız"
İzmir’in gönüllü ordusu
Kentsel ve sosyal olanaklara ulaşımı sınırlı çocukları “rol-model” olarak benimseyebileceği gençlerle buluşturmayı amaçlayan Abla-Ağabey-Kardeş Projesi, 8 yılda 5 bin 619 kardeş ve 6 bin 122 genç gönüllüye ulaştı.
Abla-Ağabey-Kardeş Projesi’nde yer alan gençlerden kimi ilk kez katılmanın heyecanını yaşarken kimi ise daha önceki yıllarda yaşadıkları gönüllük duygusunu yeni arkadaşlarıyla paylaştı.
“Projeyle hayata tutundum”
Projede ikinci yılını yaşayan Ege Üniversitesi Hakla İlişkiler Bölümü öğrencisi Kubilay Yılmaz, “Gümüşhane’den üniversite eğitimi almak için İzmir’e geldim. İzmir’e geldiğimde kimseyi tanımıyordum, bir kültür farklılığı vardı. Bu projeyle İzmir’de hayata tutumdum. Ailemden 20 saat uzakta yaşarken tanıştığım kardeşim ve ailesiyle bir bütün oldum. Cumartesi günlerini iple çekmeye başladım. Haftanın bir günü bile olsa aile sıcaklığını hissetmek çok keyifli” diye konuştu.
“Abla-kardeş” katıldılar
Dokuz Eylül Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği 1. sınıf öğrencisi Eda Güner ile Ege Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Ayşegül Güner, projeye abla-kardeş olarak katılarak sosyal sorumluluk projelerinde yer almak istediklerini söyledi. Güner kardeşler, sınıf arkadaşlarını da proje katılmaya teşvik ettiklerini belirtti.
Projeye internetten görüp katıldığını belirten Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Elif İlşay, güzel etkinliklerin yapıldığı projede gönüllü olmak istediğini söyledi. Katip Çelebi Üniversitesi Hemşirelik Bölümü 2. sınıf öğrencilerinden Okan Şanlı ile Samet Yazır da, üniversite eğitimi almak için geldikleri İzmir’de kentte faydalı olacak sosyal sorumluluk projelerinde yer almak için gönüllü olduklarını kaydetti.
İlginizi Çekebilir