© Kimse Duymasın 2020

AK Partili Kaya: Çalışanın ve üretenin yanındayız

Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Mahmut Atilla Kaya, Buca'da tekstil atölyesi çalışanlarıyla bir araya geldi. Kaya, AK Parti olarak üreten emekçi kesimin her zaman yanlarında olduklarını vurgulayarak, son seçim beyannamesinde bunun rahatlıkla görüldüğünü söyledi.

1 Kasım genel seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Mahmut Atilla Kaya, Buca'da Tekova Tekstil Atölyesi'nde çalışanlarla bir araya geldi. Çalışanların sorunlarını dinleyen Kaya, AK Parti olarak üreten emekçi kesimin her zaman yanlarında olduklarını vurgulayarak, son seçim beyannamesinde de bunun rahatlıkla görüldüğünü söyledi. Kaya, burada çalışanlarla yaptığı görüşmelerde, "Partimiz 1 Kasım'dan güçlü olarak çıkarsa, güven, istikrar ve büyüme hızla devam edecek. Bu kararlılık bizi güçlü kılacak. Seçim beyannamemizde de belirttiğimiz üzere, AK Parti olarak çalışan emekçi kesime de işçiye de emekliye de gençlere de kadınlara da desteğimiz artarak devam edecek. Çalışma hayatına esneklik kazandırarak, işletmelerimizin rekabet gücünü artıracağız. Asgari ücreti de bin 300 lira yapacağız" dedi.

İşçiye büyük müjde

AK Partili Mahmut Atilla Kaya, yapılan işin de tehlike sınıfına göre asgari ücrette farklılaştırma sağlanacağını belirterek, "Öte yandan kayıt dışı ile mücadele etmek suretiyle kayıtlı çalışan sayısını artıracak ve prim tabanını genişleteceğiz. Alt işverenlik (taşeron) çerçevesinde asıl işlerde çalışanları kamuda istihdam edeceğiz. Bu kapsamda diğer çalışanlarla ilgili de iyileştirici yönde alternatif çalışma modelleri oluşturacağız. Yine kısmi zamanlı çalışma, staj, prim desteği gibi araçlarla genç ve kadın istihdamını artıracağız. İşverenin kursiyerler için yaptığı harcamaların vergi matrahından düşürülebilmesini sağlayacağız. Yatırımcılarımızın 2015 ve 2016 yıllarında gerçekleştirecekleri yatırım harcamaları için, yatırım döneminde mevcut diğer tüm faaliyetlerinden elde edecekleri tüm kazançlarına daha yüksek miktarda vergi indirimi uygulayacağız. Bizim işimiz millete hizmet. Mesele memleket meselesi" şeklinde konuştu. Kaya, Buca temaslarının ardından AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı Bergama ve Buca ilçelerinde yapılan mitinglere iştirak etti. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER