© Kimse Duymasın 2020

Ak Partili Turhan: "Koalisyon, ekonomik reformlara uygun değil"

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı İbrahim Turhan, İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği (İZSİAD)’ı ziyaret etti. Turhan, 1 Kasım seçimleri ve AK Parti’nin tek başına iktidara geldiği takdirde İzmir’de gerçekleşmesi beklenen plan ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı İbrahim Turhan İZSİAD’a gerçekleştirdiği ziyarette 1 Kasım seçimleri ve Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. AK Parti olarak 1 Kasım Seçimlerinin ardından 10 bin dolarlık kişi başı milli geliri 25 bin dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, “Seçim Beyannamemizde reform yapılması gereken konular hakkında 25 ana başlık ve bin 348 tane eylem planı belirledik. Enerji verimliliği arttırılması ve Türkiye’nin alternatif enerji kaynaklarına yönelmesi gibi konularda da projelerimiz var. Rüzgar ve jeotermalde dünyanın en büyük üreticisi olan TPİ ile temas kurduk. Ve bunun sonucunda Çiğli’de üretime başlamasını bekliyoruz. Daha sonra Aliağa’da bunun için ‘Enerji Serbest Bölgesi’ kurmayı da planlıyoruz. Yani ekonomik anlamda İzmir’i ileriye taşımayı hedefliyoruz. Fakat böyle ciddi bir reform yapılacaksa koalisyon hükümeti buna uygun değil. O yüzden 1 Kasım seçimlerinde sandıktan tek partinin ve tek parti olarak da AK Parti’nin çıkması gerekmektedir” dedi.

Üretim vurgusu

Turhan, Türkiye’nin ekonomik anlamda gelişebilmesi için tüketimden çok üretimin arttırılması gerektiğini vurgulayarak, “Eğer sürekli olarak üretim değil de tüketime ağırlık verildiği takdirde sonumuz Yunanistan gibi olur. Ülkemizin en büyük geçim kaynağı tarım, sanayi ve hizmet sektörüdür. Tarım, sanayi ve hizmet kol kola olmalı. Bu 3 ana grubun birbirinden kopmaması gerekiyor. Ekonomik yapıyı planlarken mutlaka AR-GE ve inovasyon çalışmalarını teşvik edecek adımlar atılması gerekmektedir” diye konuştu.

İzmir, Batı Anadolunun Dünyaya Açılacak Kapısıdır

Turhan, İzmir’in en büyük sorununun vizyonsuzluk olduğuna, gelişmesi ve daha ileriye gitmesi için yerel yönetim ve merkez yönetimin birlikte çalışması gerektiğine dikkat çekti. İzmir’i, Batı Anadolu’nun ‘dünyaya açılacak merkezi’ olarak nitelendiren Turhan: “Milli gelirin artması için sadece Doğu Marmara’da değil İzmir’de de çalışmalıyız. Bunun yanında bilişim, kimya, AR-GE yatırımları yapılması gerekiyor. Alsancak’ı yat limanına dönüştürmeyi ve turizmin artmasını, Çandarlı’ya gemi üretim yeri yapmayı planlıyoruz. İzmir’i hem ekonomik hem de estetik anlamda güzelleştirmek istiyoruz. Bunların hepsinin olabilmesi ve ülkemizde istikrarın sürmesi için AK Parti’nin tek başına iktidara gelmesi gerekiyor” diye konuştu. 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER