© Kimse Duymasın 2020

Ak Partili Ulema: "Ankara'da ölenler sivil şehit değil terör mağduru"

Ak Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Ankara’da gerçekleştirilen bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarının acılarını bir nebze olsun hafifletmek amacıyla 5233 Sayılı Kanunun devreye alındığını, buna karşın muhalefetin konuyu istismar malzemesi olarak kullandığını söyledi.

Ankara’daki patlamalarda hayatını kaybedenlerin “Sivil şehit” ilan edildiği yönündeki haberlere açıklık getiren AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, sivil şehit ve terör mağduru kavramlarının ayrı kanunlarla düzenlendiğini, Ankara’da hayatını kaybeden vatandaşların 5233 sayılı kanun kapsamında terör mağduru kabul edildiğini söyledi. 

“Ankara’da yaşanan terör eylemi AK Parti’nin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi” diyen Ulema, diğer siyasi partiler milletimizi parçalara bölüp terör örgütleri arasında ayrım yaparken, AK Parti yaşanan olaylar karşısında milletimizin tamamını kucakladı ve acısını paylaştı. Hepsinden önemlisi, terör örgütleri arasında ayrım yapmaksızın terörle mücadele konusunda net bir duruş ortaya koydu” değerlendirmesinde bulundu.

CMH, MHP VE HDP İSTİSMAR SİYASETİNİ TERCİH ETTİ

HDP’nin PKK terörüne, CHP’nin ise DHKP-C terörüne kayıtsız kaldığını iddia eden Ulema, MHP’nin daha da ileri giderek terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerimizin cenazelerini istismar ettiğini, ortak değerlerimiz olan şehitlerimizi parti propagandasına alet ederek milleti yaraladığını öne sürerek açıklamasını şöyle sürdürdü: 

“Ankara’daki hain saldırının ardından AK Parti yaşanan elim olay karşısında milletimizin acısına sahip çıkmış, diğer partiler bu acıyı çalarak bu acı üzerinden siyasi propaganda yaparken Başbakanımız, yaşanan olaydan sonra 3 günlük milli yas ilan edip miting programlarına ara vermiştir. Devlet tüm birimleri ile yaşanan terör olayını aydınlatmaya çalışırken, Demirtaş mağdurların cenazelerini mitinge dönüştürmüş ve oy telaşına düşmüştür” 

ÖLENLER SİVİL ŞEHİT DEĞİL TERÖR MAĞDURU

Gerek bombalı saldırı olayının aydınlatılması ve gerekse yaşanan acıların bir nebze de olsa hafifletilmesi için hükümetin ve AK Parti’nin seferber olduğunu kaydeden Ulema, Bakanlar Kurulu tarafından bombalı saldırı mağdurlarının 5233 sayılı yasa kapsamına alınması için karar alındığını hatırlattı. Kararın hemen ardından birbirine zıt gibi görünen MHP ve HDP’nin konuyu istismar ettiğini, bazı basın yayın organlarında hayatını kaybedenlerin “sivil şehit” ilan edildiği yönünde iddiaların yer aldığını hatırlatan Ulema, “Bu kesinlikle doğru değildir. Bütün bunlar acıyı istismar eden ve milletimizin duygularını bölmeye çalışan çalışmalardır” dedi ve ekledi:  “AK Parti ayrımcı ve ayrılıkçı siyaset yapanların karşısında yer almıştır. Nereden gelirse gelsin terör eyleminin ülkemizi teslim almasına izin vermeyeceğiz. Terör eylemi sonrası oluşan psikolojiyle hayatı esir almaya ve siyaseti şekillendirmeye çalışan diğer partiler sandığı sabote etmeye çalışıyor. AK Parti’nin bu durumda vereceği en büyük cevap siyasetin, toplumun ve diğer alanların olağan işleyişini sürdürmektir. Diğer partilerin mitinglerine son vermesi ve hayatın bazı alanlarını durdurma çabaları sadece terörün amaçlarına hizmet eder. Unutulmamalıdır ki terörün hedefi sandık, demokrasi ve Türkiye’dir. Hiç bir terör eylemi AK Parti’yi korkutamaz. Teşkilatı ve milletvekili adaylarıyla AK Parti olarak dimdik ayaktayız. Teröristler Türkiye sahipsiz imajı vermeye çalışırken biz AK Parti olarak bu vatanın sahipsiz olmadığını haykırmalıyız. Türkiye’nin sahibi 78 milyon vatandaşımızdır”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER