© Kimse Duymasın 2020

Akbüber, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ayvalık Alan Başkanı olarak atandı

Ayvalık Endüstriyel Peyzajı isimli UNESCO Dünya Mirası Listesi adaylık çalışmaları devam eden başvuru dosyasının en önemli ikinci ayağı olan Alan Yönetimi Planının hazırlanması süreci devam ediyor.

Dr.Berrin Akın Akbüber,  bu önemli göreve atanmanın onurunu yaşadığını ifade ederek, "İlgili kurum ve kuruluşlar yerel halk, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, üniversiteler, gerekli görülecek özel sektör temsilcilerinin ve alanda mülkiyet hakkı bulunanların katılımı ile oluşturulan Danışma ile Eşgüdüm ve Denetleme Kurullarının koordinatörü ve temsilcisi Alan Başkanıdır" dedi.
Bu kurullar vasıtasıyla UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne sunulan varlığın mevcut durumu, sorunları ve çözümlerinin ilgili kurumlarla birlikte karara bağlanacak ve yürürlüğe konulmak üzere stratejik eylemlerin belirleneceğine değinen Dr. Akın Akbüber "Resmiyet kazanan süreç, Danışma Kurulu ve Eşgüdüm ve Denetleme Kurullarının oluşturulması ile devam edecektir" dedi.
Dr. Berrin Akın Akbüber kimdir?
İlk, orta ve lise eğitimini Ayvalık’ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nde tamamladı. Yüksek Lisans tezinde, Ayvalık Evleri’ni; doktora tezinde ise Ayvalık ve Yakın Çevresinde Endüstri ve Ticaret Yapılarını çalıştı.  Yaklaşık 20 yıldır Ayvalık eksenli sürdürdüğü bilimsel ve kültürel çalışmalar ile sahada aktif olarak yer almaktadır.
Haber: Doğan Prepol

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER