© Kimse Duymasın 2020

Amerika Doğu Sahilleri panik içinde.

                                                   TEOMAN GÜRAY (MerritIsland)  AMERİKA'dan yazıyor...

Amerika Birleşik Devletleri Doğu sahillerinde müthiş bir korku var… Kasırganın geceyarısı DoğuSahillerine ulaşacağı belirtiliyor.

Kuzey Carolina Valisi Roy Cooper; ‘’ Bu Kasırga bir Canavar. Lütfen hayatınızı tehlikeye atmayın’’ diye mesaj yayınlarken, özellikle en çok zarar göreceği tahmin edilen Wilmington halkı evlerinin pencerelerini örttükleri suntalara ‘’Go away Florence out of here- Defolgitburadan Florence ’’ ya da ‘’Prayer for Wilmington -Wilmington  içindua’’ yazarak bulundukları yerleri süratle terk ettiler.

Bölgedeki 10 uluslararası havaalanı için geliş gidiş 1200 sefer iptal edildi. Havaalanları boşaltıldı. Deniz üzerinde dalgaların 83 metre yüksekliğe olduğunun ölçüldüğü ve en kötüşekilde Wilmington sahil kentine geldiği duyuruldu.  Florence Kasırgası Kuzey Carolina sahilinegeldiğindedalgayüksekliğinin 3-4 metre yükseklikten karaya vurabileceği ifadeedildi. Halkevlerini, işyerlerini tahtave metal kepenklerlekapatıp, alabildiklerikadareşyalarıveyiyecekleriileiçkesimlereyadadahauzakbölgeleregitti.  Büyükmarketlereczaneler, restoranlarve fast food satıcılarıkepenklerinikapatırken, yakıtistasyonlarındabenzinvemazotbitti. Devlet Yollarındade uzun kuyruklar oluştu bölgeye gelişyolu kapatıldı ve yalnızgidişler içinkullanılmayaçalışılmasınarağmenTrafikçokyavaşilerledi.Asrın en büyük, en etkin, en tehlikeliKasırgasıAmerika’nınDoğusahilindeveiçkısımlarındabüyükhasarayolaçacak.Amerika’nınDoğukıyılarındabüyükpanikvar.  Bölgedeyaşayan 5 milyon600 bin kişiyeKasırgauyarısıyapıldı, 2 milyonkişinin de bulunduklarıyerleriterketmeleriemredildi. Uzmanlaragörebirçokbölgedeselvenehirtaşmalarıbekleniyor. Florence Kasırgasınınbirözelliğinin de çokgenişbiralanıkaplaması ,dolayısıyla da karayavurduğunoktanınçokötesindebircoğrafyayıetkisinealacağıbildirildi.Kasırganın en çokzarargöreceğiyerlerdenbiriolan Wilmington da bulunanUlusalHavaBirimindenyapılanaçıklamada ; "Bu, büyük olasılıkla Kuzey Carolina sahilininbölümleri için bir ömür boyu – life time  fırtına olacak," denildi ve tehlikeli bölgeler şu şekilde belirtildi :
‘’Güneydoğu Carolina ve kuzeydoğu Carolina’da  meydana gelecek sellerin benzeri görülmemiş-olabileceği belirtildi.  Bir kasırga uyarısı ve fırtına dalgası uyarısı, Güney Carolina'dan, Albemarle ve Pamlico  da dahil olmak üzere Duck, Kuzey Carolina'ya kadar yürürlükte. Bu MyrtleBeach, Güney Carolina, Wilmington ve Kuzey Carolina’da Kingston, Goldsboro ve Lumberton, şehirler de dahil olmak üzere Carolinas’ı , bir ölçüde içeriyor.  Kasırga saatleri ve fırtına dalgası saatleri Kuzey Carolina ve Virginia arasındaki sınırın yanı sıraCape Charles Deniz Feneri'ne, Virginia'ya ve New Point Comfort, Virginia'nın güneyindeki Chesapeake Körfezi'ne, Virginia Beach ve Norfolk’ a kadar tropik fırtına uyarısı  var.  Güney Carolina  Edisto Plajı da tehlikede.Bu arada Ulusal Federal Acil İdaresinden de esprili bir bildiri geldi :‘’Kasırga Mike Tysonun yumruğu gibi olacak. ‘’Kuzey Carolina sahilinde  en büyük hasarı görecek yerlerden biri  olan MyrtleBeachBirçok yakıt istasyonu, ‘’gaz kalmadı‘’ levhası asarak kapandılar.   Güney Karolina Valisi Henry Mc Master yaptığı açıklamada  ‘’Salı günü başlayacak26 eyaletteki devlet okullarının - eyalet ortasında Lexington’a kadar uzaklıktakiler - de dahil, kapalı olduğunu söyledi. Okullar gerektiğinde acil durum barınakları yapılabilir. Okul otobüsleri detahliye işlemlerinde kullanılabilir. Bu illerdeki devlet daireleri de kapalı olacak. ‘’dedi.  Bölgede futbol müsabakaları da yapılmayacağı ilan edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER