© Kimse Duymasın 2020

Ankara'daki patlama İzmir'de protesto edildi

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin çağırıcılığında çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütünün destek verdiği “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi ‘ne dün yapılan 2 bombalı saldırı sonucu yaşanan katliam, İzmir’de protesto edildi. Protesto eylemine katılanlar ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

HDP Karşıyaka İlçe Örgütü Yöneticisi Ayşe Deniz ile Tarım Orkam Sen İzmir Şube yöneticisi Mesut Mak’ın da yaşamını yitirdiği Ankara Katliamını protesto için,  İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla Alsancak’taki Sevinç Pastanesi önünde saat 16.00 gibi toplanmaya başlandı. Toplanan kitle burada bir süre oturma eylemi yaptı ve sayıları dakikalar ilerledikçe arttı. “Sana savaş yaptırmayacağız”, “ Katiller hesap verecek”, “İnadına Barış İnadına HDP” , “Her yer barış her yer Ankara”, “Faşizme ölüm halka hürriyet”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları ve alkışlar eşliğinde yaşanan katliamı protesto eden kitleye izleyicilerden laf atılması üzerine kısa süreli bir gerilim yaşandı.  Protesto eyleminde daha sonra Basmane’ye yürüyüş kararı alındı. Ancak yapılan tüm görüşmelere karşın polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine, kitle polisi alkışlarla protesto ederek Kordon’dan yürüyüşe geçti. Uzun bir süre polisle karşılıklı bekleşmenin ardından protestocular tekrar Sevinç Pastanesi’nin önüne dönerek basın açıklaması yapma kararı aldı. Sevinç Pastanesi’nin önünde tekrar gerilim yaşanması üzerine kitle basın açıklaması yapılamadan dağıldı.

HDP İl Yöneticileri yaptıkları açıklamada bugün Ankara’da yapılmak istenen Barış Mitingine İzmir’den gidenlerin ilçelerine dönüşlerinde HDP ilçe yönetimleri tarafından karşılanacağını belirttiler.

40'TAN FAZLA GÖZALTI VAR

Protesto yürüyüşünün ardından eylemcilerden bir grupla polis arasında gerginlik yaşandı. Polisin gruba müdahalesinin ardından 40'tan fazla eylemci göz altına alındı.

2 GÜNLÜK GENEL GREV KARARI

Barış Mitingini düzenleyen dört örgüt, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB ise yaptıkları ortak açıklamada 3 günlük yas ilan ederek, 12-13 Ekim günlerinde Türkiye çapında genel grev kararı aldıklarını açıkladılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER