© Kimse Duymasın 2020

AVRUPA 2014 VETERANLAR ATLETİZM ŞAMPİYONASI İZMİR'DE...

İzmir 2014'te Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

Almanya'nın Zittau kentindeki devir-teslim törenine katılan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Universiade'tan sonra İzmir'de yapılacak en bÜyÜk organizasyon olan Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası ile kente yaklaşık 30 milyon Euro para akacağını söyledi. Zittau kentinde yapılan 18'inci Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası sonrasında Avrupa Vetaranlar Atletizm Birliği Başkanı Dieter Massin, Genel Sekterer ve yeni dönemin başkanı Kurt Kaske, başkan yardımcısı Jerry Krause ile bir araya gelen ve 2014'te İzmir'de yapılacak olan şampiyona ile ilgili bilgiler veren Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, 19. Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nın 2014 yılının Ağustos ayında yapılacağını, 20 binden fazla sporseverin yaklaşık 30 milyon Euro bırakmasının beklendiğini belirterek, organizasyonla İzmir'in tanıtımı ve ekonomisinin de hareketleneceğini vurguladı.

'Görev İzmir'de' töreninde Avrupa Vetaranlar Atletizm Birliği'nin iki başkanı Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a uluslararası turnuvaya ev sahipliği yapacağı için teşekkÜr etti. Yeni dönemin başkanı Kurt Kaske, İzmir'de binlerce veteran ve ailesinin katılımı ile görkemli bir şampiyona gerçekleşeceğine emin olduğunu söyledi. Zittau kentindeki törende İzmir Veteran Atletizm Derneği Başkanı Aycan Kurtcan, başkan yardımcısı Osman Talıcı, sporcular ve katılımcılar bÜyÜk sevinç yaşadı ve Başkan Tartan'a desteği nedeniyle teşekkÜr etti.

Başkan Tartan, "KÜçÜk ama sevimli Zittau kenti mÜkemmel bir organizasyon yaptı. Sekiz bin insan on gÜn boyunca sadece karşılaşmalara katılmadı; dostluklar gelişti ve bu bölgenin tanıtımı da yapıldı. İzmir'e de bÜyÜk ilgi var, bu şampiyona ile İzmir'e sadece 20 bine yakın insan gelmeyecek, TÜrkiye'nin ve İzmir'in muhteşem bir tanıtımı da yapılmış olacak.Otellerimiz, restoranlarımız, kafeteryalarımız dolacak. Taksici esnafımız iş yapacak. Kordon, Kemeraltı, GÜzelyalı ve Alsancak gibi semtlerindeki esnafımız da önemli gelirler elde edecek. Yetkililerin söylediğine göre etkin bir katılımla İzmir'in sadece bu şampiyona kanalı ile 30 milyon Euro'ya yakın bir gelir elde etmesi mÜmkÜn" diye konuştu.

Öte yandan, Almanya'nın 30 bin nÜfuslu Zittau kentinde gerçekleşen bu yılki şampiyonaya sekiz binden fazla sporcu katıldı. Şampiyonada TÜrkiye Hikmet Kandeydi ile bÜyÜk bir gurur yaşadı. 85 yaşındaki dÜnyaca ÜnlÜ İzmirli atlet, yÜksek atlama, Üç adım atlama ve 80 metre engelli yarışlarında TÜrkiye'ye iki altın bir GÜmÜş madalya kazandırdı ve İstiklal Marşı'nı çaldırdı. Aynı şampiyonada Bursalı doktor Murat Kaçar da 65 yaş grubunda 80 metre engelli yarışlarında kıl payı fark ile ikinci oldu ve GÜmÜş madalya kazandı. TÜrk heyeti hep birlikte İstiklal Marşı'nı söyledi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER