© Kimse Duymasın 2020

Başkan Atila sanayi esnafıyla buluştu

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 5. Sanayi Sitesi esnafı ile biraraya geldi. 5.Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Turgay Avcı, esnafın taleplerini dinleyen Başkan Atila’ya İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi ortak çalışmasıyla asflatlanan yol için teşekkür plaketi verdi.

Pınarbaşı’ndaki 5. Sanayi Sitesi esnafıyla buluşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yapılan çalışmaları anlattı, öneri ve talepleri dinledi. Siteyi esnafla birlikte gezen Başkan Atila sorunlara ortak akılla birlikte çözüm bulunacağını söyledi.

Esnafın dile getirdiği hurda araç va araç kasaları ile ilgili sorunların çözümünde işbirliği yapılması gerektiğini ifade eden Atila, “Sorunlara ortak çözüm bulacağız. Vatandaşlarımızı uyararak, gerekirse de cezai işlem başlatarak site içindeki trafiğin rahatlamasını sağlayacağız. Ayrıca çevre düzenlemesi ve yeşillendirilmesi için yaptığımız çalışmalar var. Belediyecilik hizmetlerimiz Bornova’nın her yerine, her sokağını kapsıyor. Bu çalışmalara esnafımız da destek oluyor. Birlik olduğumuzda daha güzel bir kent yaratabiliriz. Ayrıca Pınarbaşı’nda bulunan Pınargücü takımından çok iyi futbolcular yetişiyor. Onlara da hep birlikte destek olalım. Buradaki çocuklarımıza sahip çıkalım” dedi.

Sanayi Sitelerinde yapılan ruhsatlama çalışmaları konusuna da değinen Başkan Atila şöyle konuştu: “Esnafımızın işini kolaylaştırmak için ruhsat işlemlerini belediyeye, itfaiyeye gitmeden yerinde çözmeyi hedefliyoruz. Daha önce itfaye ile ilgili sorunlar vardı. Onlarla konuşup bu sorunları da  çözümlüyoruz. Yeterki kaynakları ve insan gücünü yerinde ve doğru kullanalım.”  

İşsizlik sorunu için çözümler

Belediyenin sanayi siteleri için yaptığı hizmetlerin devam edeceğini belirten Başkan Olgun Atila, “Bizler hizmet ettiğimiz sürece sizler de işlerinizi daha iyi yaparak bu kentin gelişimine katkı sağlarsınız. Ülkemizin ekonomik hayatına en büyük katkı sağlayan yerlerinden biri de sanayi siteleridir. Sanayi sitelerimiz işsizlik sorunlarının çözümüne yardımcı oluyor. Sizler ve bize destek olan sanayici işverenlerler sayesinde bir çok vatandaşımıza belediye dışında iş imkanı sağladık. Bunu arttırmak istiyoruz” diye konuştu.

Örnek projeler yapılıyor

Bornova Belediyesi ve Belediye Başkanı Olgun Atila’nın site içinde yaşanan sorunlara duyarlı olduğunu ifade eden 5. Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Turgay Avcı, “ Burada yaşadığımız sorunları belediyeye iletiyoruz ve hızlı bir şekilde de cevap alıyoruz.  Belediye ile birlikte ortak çözüm yolları bularak sorunlarımızı halletmeye çalışıyoruz. Örnek projeler yapılıyor. Burada iş yeri olan arkadaşlardan kendilerine çeki düzen vermelerini istiyoruz. Çünkü burası bizim evimiz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER