© Kimse Duymasın 2020

BATÜDER Balkanlara model oldu

Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) henüz bir yaşına girmeden örnek model seçildi. Başarılı girişimleriyle Balkan ülkeleri ve Türkiye arasında köprü kuran sivil toplum kuruluşunun benzerleri Bosna Hersek'te de kurulacak.

Bosna Hersek İnsan Kaynakları ve Mülteciler Bakanı Semiha Borovaç, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak ile birlikte BATÜDER'i ziyaret etti. Bakan Borovaç, "BATÜDER'in başarısını kutluyoruz. Sizin dostluk eliniz sayesinde çok güzel işler yapıldı. Çok güzel kapılar açıldı. Bosna Hersek'te de BATÜDER'ler kurulması için faaliyetlere başlayacağız" dedi.

BATÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kazançoğlu, BATÜDER'in örnek model olarak seçilmesinin kendilerini daha da teşvik ettiğini söyledi. Kazançoğlu, "Bizim uzattığımız dost eli hiç bir zaman geri çevrilmedi. Biz de uzattığımız bu dost eline karşı aynı dostluğu gördük. Biz, Balkan iş insanlarını tek bir çatı altında toplayarak Türkiye ile Balkanlar'da kültürel, sosyal ve ticari alanda ortak projeler geliştirme hedefiyle yola çıktık. Bölgesel ve sektörel potansiyellerin en iyi şekilde değerlendirilmesi için çalışıyoruz. Toplumdaki öncü ve girişimci nitelikleri geliştirmek için de bu çalışmalara hiç ara vermiyoruz" dedi.

BATÜDER'in yarattığı enerjinin şimdiden etkisini gösterdiğini görmenin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Kazançoğlu, "Balkan ülkeleri arasında BATÜDER'in kurduğu köprü, önümüzdeki günlerde ticari birlikteliklere neden olacak" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER