© Kimse Duymasın 2020

BİLİŞİMCİLER VE HUKUKÇULAR İZMİRDE BULUŞUYOR

3. İzmir Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı 26 Haziran 2013 Çarşamba tarihinde başlayacak.

Yaklaşık 2 bin 500 profesyonelin izleyeceği öngörÜlen 3. İzmir Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı 26 Haziran 2013 Çarşamba tarihinde başlayacak. Kurultay sÜresince 150nin Üzerinde yerli – yabancı akademisyen,  hukukçu ve teknik uzman panelist ve çalıştay katılımcısı yer alacak.
“Bilişim SektörÜ” adına gerçekleştirilecek tÜm projelerin geleceğe yapılacak en değerli yatırım olduğu öngörÜsÜyle İzmir BÜyÜkşehir Belediyesi, TÜrkiye Bilişim Derneği ve İZFAŞ sektördeki çalışmalara katkı koymaya bu yıl da devam ediyor.
İzmir Uluslararası Fuar Alanı KÜltÜrparkta ÜçÜncÜ kez organize edilecek İzmir Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı, gÜnÜmÜzÜn gÜncel sorunlarının ele alınacağı panel, seminer ve çalıştaylar ile 3 gÜn sÜrecek.
Kurultay sÜresince 1 açılış oturumu, 12 panel, 12 seminer 6 çalıştay, gerçekleştirilecek ve akademik bildiriler sunulacak.
Panellerde ele alınacak konu başlıkları şöyle:
• Uluslararası Siber GÜvenlik
• İnternet ve Hukuku
• Baz İstasyonları
• Yeni Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu: Öneriler ve Eleştiriler
• Bilişim ve TelekomÜnikasyon SektörÜnde Girişim Sermayesi
• Bilişim SektörÜnÜn Gelişmesi: Teşvik Sistemi ve YÜksek Vergi Sorunu
• Arama Motorlarının Hukuki ve Cezai Sorumluluğu
• Oyun ve Hukuku
• Elektronik Ticarette GÜven ve Mobil Ödeme Sistemleri
• ABde Kişisel Verilerin Korunması ve TÜrkiye
• Sosyal MÜhendislik ve Hackerlar
• Kayıtlı Elektronik Posta ve E-Tebligat
Seminerler; “Creative Commons ve Alternatif Lisanslar”, “Elektronik Şirket Kuruluşu ve Elektronik Genel Kurul”, “İkinci El Yazılım Satışı”, “Konum Servisleri”, “Adli Bilişim ve Bilirkişilik”, “İnternet İçerik Hırsızlığı”, “Trafiğin IP Üzerinden Taşınması İlişkin Peering Uygulamaları”, “Yeni gTLDler”, “Sanallaştırma”, “Bulut Bilişim ve Big Data”, “İnternet Reklamcılığı”, “Bilişim Ortamında Haksız Rekabet”  konularında dÜzenlenecek.
“Adli Yazışmalar ve Uyap”, “E-İmza, E- Tebligat ve Kep”, “Dijital Deliller,” “Sağlıkta Kişisel Verilen Korunması”, “Alternatif Uyuşmazlık ÇözÜmÜ ve Bilişim Sistemleri”, “Bilişim SektörÜnde Girişimciliğin Artırılması ve Yatırımların Desteklenmesi” konularında 6 çalıştay yapılacak.
TÜrkiyenin bilişim ile kalkınması yolunda hukuki dÜzenlemelerin ve hukuk uygulamasının öneminin giderek arttığı gÜnÜmÜzde, hızla gelişen bilişim sektörÜ de birçok soruyu beraberinde getiriyor. UBHK, bu sorulara ışık tutması ve sektörÜ bir araya getirmesi açısından bÜyÜk önem taşıyor.
Hedef kitlesinin hâkimler, savcılar, avukatlar, noterler, hukuk ve bilişim alanında çalışan, eğitim veren, araştırma yapan akademisyenler ile bilişim gÜvenliği uzmanları, adli bilişim uzmanları, gÜvenlik alanında yazılım Üreten bilgisayar mÜhendisleri ve sistem analistlerin olduğu kurultayda, gerek uluslararası alanda gerekse de TÜrkiyede bilişim ve hukuk alanında karşılaşılan sorunlar Üzerinde durulacak.
Kurultay ile eş zamanlı olarak 2 nolu holde gerçekleştirilecek sergide yazılım donanım firmaları, telekomÜnikasyon firmaları, internet servis sağlayıcıları gibi alanında uzman firmalar yer alacak. Sergiye katılmak isteyen firmalara İzmir Ticaret Odası tarafından 9 m2 için yÜzde 100 teşvik veriliyor.
Turkcell ve Turkcell Superonline Ana Sponsorluğunda “Hukuk İçin Bilişim, Bilişim İçin Hukuk” sloganıyla gerçekleştirilen kurultay, 28 Haziran 2013 Cuma gÜnÜ sona erecek.
2011 yılında dÜzenlenen kurultayda, 35 firmanın stantlı katılımı, 2 bin 219 kurultay ziyaretçisi yer almıştı. Kurultay kapsamında; 7 panel, 4 çalıştay, 8 seminer ve 11 akademik bildiri sunumu gerçekleştirilmiş, yurt içi ve dışından alanında uzman toplam 92 konuşmacı katılmıştı.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER