© Kimse Duymasın 2020

Bornova'da evde bakım hizmetleri devam ediyor

Bornova Belediyesi sağlık alanında tüm Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza atıyor. ‘Evde Yaşlı, Bebek, Gebe, Lohusa Bakım Hizmetleri’ ile ‘Ağız ve Diş Sağlığı Kontrolü’ çalışmaları yapan Bornova Belediyesi tüm ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor. Bu güne kadar 66 bin 909 ev ziyareti yapıldı.

Bornova Belediyesi’nin Evde Bakım Hizmetleri 2015 yılında da katlanarak devam ediyor.  Evde Bakım Hizmetleri kapsamında oluşturulan ekipler, gebe, lohusa, bebek bakımı ile ağız ve diş sağlığı ile evde yaşlı bakımı hizmetleriyle ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor. Bakım hizmetleri kapsamında 6 hemşire, 7 ebe, 12 yaşlı bakım elemanı, berber, diyetisyen, diş hekimi ve psikolog görev yapıyor.  Hizmete başlandığı günden bu yana yaşlı bakımında 31 bin 927 ev ziyareti yapılırken, gebe bakımında 11 bin 884, loğusa 6 bin 414, bebek 14 bin 39, ağız ve diş sağlığında ise 2 bin 645 ziyaret gerçekleştirildi.

Anne adayları takipte 

‘Evde Gebe ve Lohusa Bakım  Hizmetleri’ kapsamında görevli ebe ve hemşireler, gebe ve lohusaların kontrollerini evlerinde yapıyor. Gebelerin açlık kan şekeri ve  kolesterol  ölçümleri yapılırken,  gebeliğin gelişimi ve kilo durumu izleniyor. Anne adaylarına psikolojik destek de verilerek doğuma hazır olmaları sağlanıyor.

Yeni anne olmuş kadınlara lohusalık sürecinin sağlıklı geçmesi için bebek emzirme eğitimi veriliyor. Bebeğin boy, kilo, baş ve karın çevresi takibi yapılırken, psikomotor gelişimi izlenip, aşı kontrolü gerçekleştiriliyor.

Yaşlılara evde bakım hizmeti

Bornova sınırları içinde yaşayan ve evinden dışarı çıkamayan, hareket kabiliyeti az veya olmayan 60 yaş üzerindeki yatağa bağımlılar, yoksullar ile kimsesizler düzenli olarak ziyaret ediliyor. Yaşılıların saç traşından çarşaf değişimine, banyo ve pansumanına kadar her türlü ihtiyaçları karşılanırken, tansiyon kan şekeri ve kolestrol ölçümleri de düzenli olarak yapılıyor. Ekiplere pisikologlar da eşlik ediyor. Ayrıca bakım hizmetleri kapsamında diş doktoru tarafından ağız ve diş sağlıkları da kontrol altında tutuluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER