© Kimse Duymasın 2020

BORNOVA'DA VUR PATLASIN, ÇAL OYNASIN...

Bornovada festival zamanı... Aydilge konseri Bornovalıları coşturdu

Bornova Belediyesinin bu yıl ilk kez dÜzenlediği Bornova Homeros Festivali, kardeş kentlerden gelen konukların da katılmıyla gerçekleşen kortej yÜrÜyÜşÜyle bÜyÜk bir coşkuya sahne oldu. Bornova Cumhuriyet Meydanında dÜzenlenen Amatör MÜzik Grupları Yarışması bÜyÜk coşkuya sahne oldu. Dereceye giren gruplara ödÜllerini Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır verdi. Eğlence, ÜnlÜ sanatçı Aydilgenin verdiği konserle doruğa çıktı

Bornova Belediyesinin dÜzenlediği ‘Bornova Homeros Festivalinin ikinci gÜnÜnde ‘Amatör MÜzik Grupları Yarışması ve Aydilge konseriyle Cumhuriyet Meydanında bÜyÜk bir coşku yaşandı. Anadolu Ateşi Grubunun Troya Dans Gösterisiyle başlayan Bornova Homeros Festivalinin ikinci gÜnÜnde, Bornovanın kardeş kentlerinden gelen konukların da katıldığı, renkli görÜntÜlere sahne olan kortej yÜrÜyÜşÜ yapıldı. Bornova Şehir Stadından Bornova Cumhuriyet Meydanına kadar yapılan yÜrÜyÜşe katılan binlerce Bornovalı festival coşkusunu yaşadı. Etkinliğe Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, belediye meclis Üyeleri ve Bornovanın kardeş kentlerinden gelen heyetlerinin yanısıra binlerce Bornovalı da katıldı.

Bornova Homeros Festivaline katılan Bornovanın kardeş kentlerinden katılan heyetler, Bornova Kaymakamı Hakkı Uzuna ve Başkan Sındıra nezaket ziyaretinde bulundu. Bornova Cumhuriyet Meydanında yapılan ‘Amatör MÜzik Grupları Yarışmasında finale kalan 9 grup performanslarını sergiledi. JÜri Üyeliklerini TÜlay İlter, ÖmÜr Gidel, ErtÜrk Çağlar, Ufuk Algan ve Ümit Tuncağın yaptığı yarışmada, ödÜlleri en iyi yorum dalında Grup Fondip, en iyi beste dalında Canoğul Adlığ, en iyi bayan solist dalında Gizem Ural, en iyi erkek solist dalında Canoğul Adlığ, en iyi orkestra dalında da Grup Fondip aldı.

Amatör MÜzik Grupları Yarışmasının ardından sahne alan ÜnlÜ sanatçı Aydilge, hareketli şarkılarıyla Bornovalıları coşturdu. İki saat boyunca sahnede kalan genç sanatçı Aydilge, sevilen şarkılarını Bornova Cumhuriyet Meydanını dolduran binlerce gençle birlikte söyledi.

Dereceye giren gruplara ödÜllerini veren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, sadece mÜziğe gönÜl vermenin bile herşeye değer nitelikte bir uğraş olduğunu söyleyerek, “Yarışmamıza katılan bÜtÜn genç mÜzisyenleri yÜrekten kutluyorum” dedi.
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Aydilgenin genç bir sanatçı olarak çevrenin korunmasına yönelik katıldığı çalışmalarla herkese örnek de olduğunu belirterek, bu nedenle ayrı bir hayranlık da duyduğunu belirtti. Başkan Sındır, “Aydilge sadece mÜzik yapmıyor. Sanatçı olmanın gerektirdiği sosyal sorumluluğu da taşıyor. ‘NÜkleer enerji tek çözÜm değil diyor. GreenPeace ile ortak projeler Üretiyor. Bir sanatçı sanatını icra etmenin yanında, sosyal nitelikleri de taşımalıdır. Bunlar arasında çevreyi koruma, insana saygı gibi nitelikler var. Aydilge performansıyla, duruşuyla örnek alınacak bir sanatçı. YÜrekten kutluyorum” diye konuştu.

AMATÖR MÜZİK YARIŞMASINA KATILAN GRUPLAR

Bornova Belediyesinin dÜzenlediği Amatör MÜzik Grupları Yarışmasına Parça Tesiri, Aynen, ZihinBand, Bard, Mushroom, Anahtar, Alengir, Replay ve Fondip grupları katıldı. Yarışma sonunda ‘En iyi yorum dalında 2 bin lira, ‘En iyi beste, ‘En iyi bayan solist ve ‘En iyi erkek solist dallarında 1000er lira ve ‘En iyi orkestra performansı dalında 3 bin lira para ödÜlÜnÜ Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır takdim etti.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER