© Kimse Duymasın 2020

Bulgur Pilavının Yanında Yapabileceğiniz Tamamlayıcı Lezzetler

Geleneksel Türk mutfağının en sevilen pilav çeşitlerinden biri de bulgur pilavıdır.

Doyurucu ve besleyici olması da önem taşıyor. Hemen her türlü ana yemek yanında tüketilebilen bulgur pilavının yanına hangi tamamlayıcı lezzetlerin yakıştığını merak ediyor musunuz? Hemen listemize göz atın.

Bulgur pilavını cacıksız düşünmek bile çok zor! Bu iki adeta birbirini tamamlıyor ve ortaya çok daha leziz bir yemek çıkıyor. Bulgur pilavının günün hangi saatinde tüketecek olursanız olun, yanına mutlaka cacık da yapın. Salatalık ile yapacağınız cacık içerisine az miktarda kuru nane ve az miktarda da sarımsak eklerseniz adeta tadına doyum olmayan bir cacık hazırlamış olursunuz.

Elbette bulgur pilavının yanına ne gider sorusunun en leziz yanıtlarından biri de taze fasulyedir. Özellikle zeytinyağlı ve etsiz olarak hazırlanan taze fasulye, bulgur pilavının en iyi tamamlayıcılarından biridir. Hem tatlarının birbiri ile uyumlu olması, hem de sağlıklı olması bu iki yemeğin sıklıkla bir arada yapılmasını sağlıyor. Zeytinyağlı Ege usulü taze fasulyeyi bulgur pilavından mahrum bırakmayın ve mutlaka siz de bu ikiliyi deneyin.

Daha önce denemediyseniz şimdi tam zamanı! Kapya biberleri közleyin ve sonrasında ince şeritler halinde kesin. İçerisine sarımsak, limon sosu, tuz ve dereotu ekleyin. Harika bir lezzete sahip olan bu özel salataya arzunuza göre daha farklı malzemeler de ilave edebilirsiniz. Bulgur pilavının tamamlayıcısı olarak servis edebilir, misafirlerinize de gönül rahatlığı ile ikram edebilirsiniz.

Yeşil mercimek pek çok yörede bulgur pilavının içine de ekleniyor. Ancak ayrı olarak salata haliyle de bulgur pilavına çok yakıştığından emin olabilirsiniz. Yeşil mercimek salatasını hazırlarken olabildiğince fazla miktarda yeşillik kullanın. Dereotu, maydanoz, reyhan ya da taze soğan gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Hafif limon sosu kullanmayı da sakın unutmayın.

Eğer bulgur pilavının nasıl yapıldığını öğrenmek isterseniz Yemek.com adresindeki bulgur pilavı tarifi  sizin için en doğru seçim olur. Bu tarifi deneyenler asla pişman olmuyor. Ayrıca bulgur pilavının yanında harika olacak diğer tamamlayıcı lezzetlere dair fikirler de edinebilirsiniz.

Tanıtım

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER