© Kimse Duymasın 2020

Ceylan; “Arıda Tüm Hastalıklara Karşı Çare Var”

Türkiye’de arıcılığın geliştirilmesi adına önemli çalışmalar yapan Ziraat Teknikeri Hüseyin Ceylan, “Arı ve arı ürünlerinde tüm hastalıkları karşı bir çare var” dedi.

Türkiye’de arı ve arı ürünlerinin tanıtılması ve geliştirilmesi üzerine araştırma ve çalışmalar yapan Ziraat Teknikeri Hüseyin Ceylan,  Sağlık Bakanlığı tarafından da teşvik edilen Apiterapi (arı ve ürünlerinin hastalıkların tedavisinde kullanılması) uygulamalarını anlattı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde çalıştığı yıllarda Apiterapi çalışmalarının geliştirilmesi için projeler yürüttüğünü ifade eden Ceylan, “Bolu’da 8 yıl 56 köyü örgütleyerek, sebze tarımı ve arıcılığı başlattım. İzmir’in Kemalpaşa Çambel Köyü’nde ‘Her Emekliliği 5 Kovan’ sloganıyla bir projeyi hayata geçirdik. 1993 yılında yerli polen çalışmalarını başlattım. Arının 17 ürünü var. Arının ölüsü bile sağlık amaçlı kullanılıyor. Rusya ve Almanya bu konuda çok mesafe kat etti” dedi.


“AMACIMIZ TEDAVİ DEĞİL İNSANLARIN HASTALANMAMASI SAĞLAMAK”

Önümüzdeki yıllarda Türkiye’de Apiterapi Hastaneleri açılacağını ifade eden Ceylan, şunları söyledi: “Tüm hastalıklara karşı arıda bir çare var. Dünya biliyor, biz bunu yeni yeni konuşmaya başladık. Yurt dışında arı ürünü olan Propolis tedavi amaçlı kullanılıyor. Benim de çabalarımla bu ürün Türkiye’de sağlık amacıyla kullanılmaya başlandı.  Çambel’de Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde Polen ve Propolis Tesisi açıldı ancak iki yıl sonra kapatıldı. Almanya’da bir doktorun keşfettiği Arı Havası Tedavisiyle ilgili de çalışmalarım sürüyor. Polen çalışmalarımız Karaburun’da sürüyor. Polen üretiminin yüzde 90’ı Ege Bölgesi’nden elde ediyor. Polenin içerisinde B vitaminlerinin tamamı, 17 aminoasit bulunuyor. Amacımız insanları tedavi etmek değil, hastalanmamalarını sağlamak”


Kansere Karşı Probolis

Propolis son yıllarda özellikle kanser tedavisine olan desteği yönüyle anılan ve bu konuda binlerce üniversite araştırmasına konu olan arı ürünü. Arıların değişik bitki ve ağaç kabuklarını çiğneyerek elde ettikleri macuna bazı enzimlerini eklemeleriyle ortaya çıkan probolis antibiyotik olmadığı halde çok yüksek antibiyotik etkiler gösterebilmesi ve bu etkileri sadece enfeksiyona ya da hastalıklı dokuya yöneltmesiyle dikkat çekiyor. Antiviral ve antibakteriyel olan probolis diş sağlığı, deri hastalıkları, sindirim sistemi sorunlarının çözülmesine katkı sağlıyor.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER