© Kimse Duymasın 2020

Dikili Belediyesi’nden Köy Enstitüleri Öykü Yarışması

Dikili Belediyesi, 1940-1954 tarihleri arasında eğitim veren Köy Enstitülerinin ülkemizin ekonomik, toplumsal, kültürel, eğitsel kalkınmasına sunduğu faydalarına dikkat çekmek için ' Köy Enstitüleri Öykü Yarışması' düzenliyor.

Verdiği çağdaş ve devrimci eğitimle ülkemizin aydınlanmasına büyük katkılar sunan, bünyesinde yetiştirdiği önemli isimlerle son 60 yılda eğitim ve edebiyat dünyasına damga vuran Köy Enstitüleri’nin ülkemizdeki geleneğini yeniden yaşatmak için Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Köy Enstitüleri Konulu Öykü Yarışması düzenleniyor. Belediye yetkilileri başvuru sürecini başlattığı yarışmanın ödül töreninde, Köy Enstitüsü mezunlarını bir araya getirmeyi hedefliyor.
 
Son Başvuru Tarihi: 1 Mart 2016  
 
Lütfiye Aydın, Ferda İzbudak Akıncı, Bekir Özgen, Eyüp Yengin ve Ahmet Cengiz'den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecek eserler için, daha önce herhangi bir yerde yayımlanmış olmaması şartı aranırken, son başvuru tarihi 1 Mart 2016 Salı günü olarak belirlendi. Dereceye girenlerin plaketlerinin 17 Nisan 2016 tarihindeki Öykü Festivali’nde verilecek olan Köy Enstitüleri Öykü Yarışması'nda ayrıca birinci olan eserin sahibine 2 bin 500 TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye ise 1500 TL parasal armağan da verilecek.

Detaylı bilginin Dikili Belediyesi'nin 0 232 671 40 20 numaralı telefonundan edinilebileceği “Köy Enstitüleri Öykü Yarışması” başvuru koşulları ise şöyle;
 
1- Köy Enstitüleri kültürü temel alındığı için, öykü konusu bir şekilde Köy Enstitülerini, oralarda yetişen Köy Enstitülüleri ve onların yaşam ilkelerini kapsar.
2-Yarışmaya daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ve hiçbir yerde yayınlanmamış (sosyal medya, blog vs.) 1 (bir) öykü ile başvurulabilir.
3-Yarışma herkese açık olup yaş sınırlaması yoktur.
4-Seçici kurul, yapıtları yaşama yakınlık, çevreye ve topluma duyarlılık, Türkçemize uygunluk, anlatımda özgünlük ve öykü örgüsüne uygunluk ekseninde değerlendirecektir.
5-Öyküler bilgisayarda Times New Roman karakteriyle 1,5 satır aralıklı, 12 punto yazılarak, sayfalar normal kenar boşluklarına sahip olacak (her yön 2,5 cm) ve A4 kağıdına basılı olarak, 5 örnek halinde gönderilecektir. Katılımcılar, öykülerinin sağ üst köşesine beş harften oluşan bir rumuz yazacaklardır. Ad-Soyadı belirtilmeyecektir.
6-Öykülerin uzunluğu 5 (beş) sayfayı aşmamalıdır. Ayrıca öykünün kayıtlı olduğu bir CD de gönderide yer almalıdır. 
7- Katılımcılar, büyük zarflarının içinde ayrı bir dosyaya ad-soyad, özgeçmiş, adres ve telefon bilgilerini ekleyeceklerdir.
8- Gönderilen öyküler yeterli nitelikte bulunursa, ilk 15'e girenler kitaplaştırılacaktır.
9-Yarışmaya katılan öyküler geri verilmez. Koşullara uymayan öyküler seçici kurula sunulmadan elenir. Yarışmaya katılan yazarlar bu koşulları kabul etmiş sayılırlar.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER