Doğa Öğretir, ben tasarlarım...
ÇEVREEge Üniversitesi (EÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF) akademisyenleri, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen “Doğa Öğretir Ben Tasarlarım” projesine uzman eğitim desteği verdiler.
Üstün yetenekli öğrencilerde inovasyon çağının gerektirdiği yaratıcılık, tasarım, proje üretme ve geliştirme becerilerinin gelişimini sağlamayı amaçlayan projede; EÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, Öğr. Gör. Dr. Damla İşbilen, Öğr. Gör. Dr. Yeliz Tuna, Arş. Gör. Elçin Akçora As ve EÜ Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı öğretim elemanı Öğr. Gör. Zeynep Çakar yer aldı.
Doğa ve tasarım odaklı bir projede yer aldıklarını ifade eden EÜ GSTMF Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, “İzmir’de farklı Bilim Sanat Merkezlerinde öğrenim gören üstün yetenekli öğrencilerin hedef kitlesi olduğu projede öğrenciler; doğayı inceleyerek, doğanın geliştirdiği çözüm yollarını tasarımlarında kullanarak yaratıcı ve tasarı tabanlı düşünme sistemini multidisipliner alanlarla birleştirdiler. Projenin yürütücülüğünü İzmir Bornova Şehit Fatih Satır Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden Canan Cığal üstlendi. Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi de projeye destek veren kurumlar arasında yer aldı. Proje kapsamında fakültemiz öğretim görevlileri tarafından öğrencilere sanat ve tasarım bağlamında doğayı temel alan, yaratıcı düşünme ve özgün çözümler üretebilmelerine katkı sunan eğitimler verildi. Öğrencilerin sanatsal ve duyuşsal alanlarının geliştirilmesinin hedeflendiği bu eğitimlere öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi” diye konuştu.
Proje kapsamında Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa ve Arş. Gör. Elçin Akçora As tarafından çocukların hayal dünyalarını zenginleştirmek, yaratıcılıklarını ve estetik algılarını güçlendirmek amacıyla “Stop Motion Animasyon” eğitimi ve dijital teknolojileri doğru, güvenli ve yetkin kullanmanın öneminin anlatıldığı “Dijital Okuryazarlık” eğitimi verildi. Tasarım sorunlarına yenilikçi ve yaratıcı çözümler üretebilme becerisi kazanmaları amacıyla verilen “Temel Tasarım” eğitimi ise Öğr. Gör. Dr. Damla İşbilen tarafından gerçekleştirildi. Öğr. Gör. Dr. Yeliz Tuna’nın verdiği “Doğa Fotoğrafçılığı” eğitiminde doğada bulunan canlı ve cansız varlıkların doğal ortamları içinde görüntülenmesinin teknikleri anlatıldı. Öğr. Gör. Zeynep Çakar tarafından verilen “Botanik İllüstrasyon” eğitiminde ise öğrenciler bitkiyi birebir renk, ölçek ve ayrıntı düzeyinde ifade etmeyi, bilgiyi belirli bir kompozisyonda ve sistematik olarak göstermeyi ve teşhiste önemli kısımlarını ön plana çıkarmayı öğrendiler.
İlginizi Çekebilir