© Kimse Duymasın 2020

Doğru Yüz Makyajı İçin Hangi Ürünler Gerekli?

Makyaj yapmak neredeyse her kadının günlük yaşamının bir parçasıdır. İşte, okulda veya diğer etkinliklerde daha bakımlı bir görünüm elde etmek için çeşitli makyaj ürünlerinden yararlanılır. Fondöten, kapatıcı, makyaj bazı, pudra ve kontür gibi malzemeleri içeren yüz makyajı ürünleri, her makyaj çantasında mutlaka yer almalıdır.

Yapılan makyajın yüzde duruşunu etkileyen çeşitli faktörler bulunur. Kullanılan ürünlerin kalitesi, uygulama teknikleri, cildin makyaja ne kadar iyi hazırlandığı ve ürünlerin cilt tipine uygun olup olmaması bu faktörlerden birkaçıdır. Söz konusu unsurları göz önünde bulundurmak, yüz makyajınızın kaliteli gözükmesine yardımcı olacaktır.

Ayrıca ideal yüz makyajı tarzı kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Çünkü her bireyin yüz hatları ve özellikleri birbirinden farklıdır. Hatlarınızla uyumlu olmayan şekilde makyaj yapmak, yüzünüzün kilolu ve soluk gözükmesine yol açabilir. Neyse ki Note Shop online mağazası sunduğu seçeneklerle size en uygun ürünleri seçmenizi kolaylaştırır.

Yüz Makyajı Bazı Nedir? Neden Kullanılmalıdır?

Makyajın yüzünüzde pütür pütür durmasından şikayetçiyseniz, makyaj bazı tam olarak ihtiyacınız olan ürün! Fondöten ve kapatıcı gibi ürünlerin yüzdeki çizgilere ve gözeneklere dolması oldukça doğal bir durumdur. Fakat bu, pürüzsüz bir makyaj görünümüne ulaşamayacağınız anlamına gelmez.

Makyaj bazı, fondöten ve kapatıcıdan önce uygulanan bir üründür. Baz, diğer makyaj malzemelerinin yüzde daha doğal durmasını sağlar. Bazı makyaj bazı ürünleri cilde makyaj için gerekli olan nemi verir. Yüzün dış katmanındaki eşitsizlikleri gidererek fondöten ve kapatıcı için pürüzsüz bir temel oluşturur.

Makyaj yaptıktan birkaç saat sonra cildin makyajı kusması birçok kadının karşılaştığı bir durumdur. Bu, uygulanan ürünlerin cilde yeterince iyi tutunamadığı anlamına gelir. Makyaj bazı sayesinde ürünler yüzde daha sabit bir şekilde durabilir. Ek olarak, makyaj bazının daima nemlendiriciden sonra ve fondötenden önce kullanılması gerektiği unutulmamalıdır.

Yüz Makyajı İçin Uygun Fondöten Nasıl Seçilir?

Fondöten, yüz makyajı için kullanılan temel malzemelerden bir tanesidir. Yanlış fondöten seçimi, yüz makyajınızın kalıp gibi durmasına sebep olacaktır. Bu sebeple fondöten tercihi yaparken acele etmemeli ve mutlaka cilt alt tonunuza ve cilt tipinize uygun seçeneklere yönelmelisiniz.

Örneğin eğer yağlı bir cilt tipine sahipseniz, mat bitişli veya pudra içerikli fondötenleri tercih edebilirsiniz. Çünkü Yağ bazlı bir fondöten kullanmak, sonrasında pudralama yapsanız dahi cildinizin çok fazla parlamasına yol açabilir. Note Shop mat bitişli fondöten alternatifleri arasında cilt renginize uygun ürünü kolayca bulabilirsiniz.

Kuru ciltlerdeki nem eksikliğini gidermek için ise nemlendirici etkili Note Shop fondötenlerine yönelebilirsiniz. Bu ürünler cildin nefes almasını engellemez ve hafiftir. Böylece gün boyunca cildiniz parlak ve ışıltı görünümünü korur. Yüzünüzdeki cilt eşitsizliklerinden kurtulmak ve makyajınızın canlı kalmasını sağlamak için kesinlikle bu ürünlere göz atmalısınız.

Yüz Makyajında Aydınlatıcı Ve Kontür Kullanımı

Makyaj sayesinde yüz hatlarını belirginleştirmek mümkün hale gelir. Bunu yapmak için kullanılan makyaj malzemeleri kontür ve aydınlatıcıdır. Temel olarak kontürün amacı yüzde gölgeler oluşturmaktır. Bu gölgeler yüz yapısını daha kemikli ve belirgin bir görünüme kavuşturur. Aydınlatıcıların amacı ise parlaklık katmaktır.

Kontür, yüzde farklı bölgelere uygulanabilir. Uygulama bölgelerinden biri yanaklarda elmacık kemiğinin tam altıdır. Keskin yüz hatları oluşturmak için çene kemiğine de kontür uygulaması yapılabilir. Aynı zamanda burun kenarlarına uygulanan kontür, "barbie burun" görünümü yaratabilir. Aydınlatıcı ve kontür, fondöten uygulamasından sonra yapılmalıdır.

Aydınlatıcı ise burun ucuna, elmacık kemiklerine ve göz pınarlarına uygulanır. Aydınlatıcı ve kontür uygulamasına en çok dikkat edilmesi gereken unsur, ürünleri iyice yaymaktır. Yeterince karıştırılmamış kontür, bir çizgi şeklinde yanaklarda kalır. Aydınlatıcı ürünlerinde fırçaya çok fazla ürün alınmamasına dikkat edilmelidir.

Yüz Makyajı Sonrasında Sabitleme Teknikleri

Her ne kadar mükemmel bir makyaj yapmış olsanız da, gün içerisinde çeşitli bozulmalar yaşayabilirsiniz. Farın uçması, rujun dağılması ve yüz makyajının pütürleşmesi kimsenin istemeyeceği bir durumdur. Bunun yanı sıra göz kalemi ve rimelin akması da gün içerisinde ortaya çıkabilecek makyaj sorunları arasında yer alır.

Bu sorunları en aza indirmek için yapmanız gereken makyaj uygulaması sabitlemedir. Sabitleme, makyajınızın ilk yaptığınız zamanki gibi kalmasını sağlar. Koyu gece makyajlarından doğal makyajlara dek her rutinde kesinlikle sabitleme adımı yer almalıdır. Aksi takdirde makyajınızı yapmak için harcadığınız emeğin boşa gitmesi kaçınılmazdır.

Makyaj sabitlemek için kullanabileceğiniz çeşitli ürünler bulunur. Sabitleme pudraları bu alanda oldukça sık kullanılan ürünlerdendir. Bu ürünler öncelikle bir fırça yardımı ile yüze uygulanır. Ardından başka temiz bir fırça ile fazla ürün temizlenir. Pudralamayı zahmetli bulanlar için ise spreyli sabitleyiciler ideal olacaktır.

Günlük Yüz Makyajı İçin Hafif Ürünler Önerileri

Her gün makyaj yapmak için motivasyonunuz olmayabilir. Böyle günlerde yalnızca daha canlı ve bakımlı gözükmenizi sağlayacak pratik makyajlar kurtarıcı bir rol oynar. Bu tür makyajlarda makyaj çantanızdaki yalnızca birkaç üründen yararlanmanız yeterli olacaktır. Günlük ve daha hafif makyajlarda fondöten yerine yalnızca kapatıcı kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Ayrıntılı bir şekilde göz makyajı yapmak yerine yanaklarınıza sürdüğünüz pudradan aynı fırçayla göz kapaklarınıza hafif bir uygulama yapabilirsiniz. Üst göz kapağınızın iç kısmına siyah bir göz kalemi sürerek kirpiklerinizi daha belirgin hale getirebilirsiniz. Ayrıca tek kat rimel uygulaması yaparak günlük göz makyajınızı bitirebilirsiniz.

Günlük hafif makyajlarda, dudağınızı renklendirmek için dudak renginizden bir tık koyu bir dudak kalemi ile çerçeveleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ardından dudak renginize yakın bir ruj sürerek dilerseniz bir parlatıcı ile dudak makyajınızı sonlandırabilirsiniz. Bu ürünlerin tamamına Note Shop online mağazasında erişim sağlayabilirsiniz. Birbirinden çeşitli ürünleri inceleyerek makyaj çantanızdaki eksikleri Note Shop aracılığıyla tamamlayabilirsiniz.

Tanıtım

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER