© Kimse Duymasın 2020

DOĞU AKDENİZ'DE BORNOVA RÜZGARI...

Bornova Belediyesi, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) büyük ilgi gördü.

Eğitim, sanayi, kÜltÜr ve sanatta olduğu kadar, son yıllarda yapılan çalışmalarla turizmde de yÜkselen bir değer olan Bornova Belediyesi, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) bÜyÜk ilgi gördÜ. 42 Ülkenin katıldığı, 4 bin 500 yerli standın yeraldığı Fuarda Bornovanın turizm potansiyeli anlatıldı.

Uluslararası turizm projelerini başarıyla yÜrÜten Bornova Belediyesi, başta Yeşilova HöyÜğÜ Ziyaretçi Merkezi olmak Üzere Dramalılar KöşkÜnde kurulan Bornova Kent Arşivi ve MÜzesi, AtatÜrk Kitaplığı ve pek çok alanda verdiği kÜltÜrel hizmetlerle ilçedeki turizm potansiyelini yÜkseltiyor. Bornova Belediyesi mevcut turizm hizmetlerini ve potansiyelini anlatmak için İstanbulda 17incisi dÜzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına katıldı. Burada kurulan stantta Bornova Belediyesinin hizmetleri hizmet broşÜrleri, kitapçık, dergi ve gazeteler dağıtılarak tanıtıldı. Arjantinin konuk Ülke olduğu Fuarda 42 Ülke yeraldı, 10 Ülkenin turizm bakanlığı stant kurdu. Datça, Karaburun, Bergama, Konya BÜyÜkşehir, Urfa, Van Belediyesi başta olmak Üzere pek çok belediye Bornova Belediyesi ve yaptığı hizmetlerle yakından ilgilenerek bilgiler aldılar. 

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da EMİTTe katılarak ziyaretçilere Bornovayı ve belediye hizmetlerini anlattı. Bornovanın turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için göreve geldiği gÜnden bu yana çalıştıklarını söyleyen Başkan Sındır, “Yeşilova HöyÜğÜ Ziyaretçi Merkezi ile tarih turizmi alanında önemli bir adım attık. Kazılara verdiğimiz desteği, Ziyaretçi Merkezini kurarak tanıtım anlamında da sÜrdÜrÜyoruz. Bornova Kent Arşivi ve MÜzesi daha ilk Üç ayda binlerce ziyaretçi sayısına ulaştı. Bornovada turizm potansiyelini yÜkseltiyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER