© Kimse Duymasın 2020

Ege Tıp oyuncu Erdal Kesal'ı ağırladı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi uyum haftası etkinliği kapsamında Oyuncu -Yazar Erdal Kesal öğrencilerle buluştu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1984 yılında mezun olan oyuncu Kesal “Ege Tıp’tan bir sinemacı yazar” adlı söyleşiyle deneyimlerini doktor adaylarıyla paylaştı. Üniversite eğitimine Ankara’da Siyasal Bilgiler Fakültesinde başlayan Kesal “Yurtta kalırken tıp okuyan oda arkadaşlarıma çok özenirdim. Onları gördükçe tıp okuma istediğimi fark ettim. Tekrar sınava hazırlanıp önce Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini sonra Tıp Fakültesini kazanmayı başardım” dedi. 30 yıl öncesinde yaşadığı heyecanı paylaşan oyuncu “Sizleri çok iyi anlıyorum yaşadığınız heyecan daha dün gibi aklımda çünkü aynı yollardan bende geçtim” diyerek öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

1997 yılında kurduğu Özel Okmeydanı Hastanesinin yönetim kurulu başkanlığını yapmakta olan Erdal Kesal para ile sağlanan sağlık hizmetinin yanlışlarına dikkat çekti. Kesal “Doktorluk para ile hizmet verilen bir alan olmamalıdır. Bizim işimiz insan hayatı. Parası olan hastaya da olmayan hastaya da hizmet etmek görevimiz” dedi.

Oyuncu ve senarist olarak ulusal ve uluslararası birçok festivalde ödüller almış olan Erdal Kesal, sanat yaşamından anılarını da öğrencilerle paylaştı.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER