© Kimse Duymasın 2020

Engelleri aştı iki ikincilik kazandı

Akademik çalışmalarının yanı sıra binicilik sporu ile de uğraşan ve İzASK Başöğretmen Atatürk Kupası Engel Atlama Yarışmalarından iki tane ikincilik ile dönen İzmir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Işıl Yıldırım, özellikle yaratıcı mesleklerle uğraşacak tüm üniversite öğrencilerinin bir spor dalı ile ilgilenmeleri gerektiğini söyledi.

İzmir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Işıl Yıldırım, Türkiye Binicilik Federasyonu İzmir Temsilciliği desteği ile İzmir Atlı Spor Kulübü (İZASK) tarafından düzenlenen İzASK Başöğretmen Atatürk Kupası Engel Atlama Yarışmalarından iki ikincilik kazandı. İzmir Atlıspor Kulübü “Öğretmenler Günü” Kupası ve Buca Milli Eğitim Müdürlüğü “Canım Öğretmenim” Kupasında ikincilik elde eden Yrd. Doç. Dr. Yıldırım, gelecek kuşakları yetiştiren bir akademisyen olarak Öğretmenler Günü nedeni ile düzenlenen İzASK Başöğretmen Atatürk Kupası Engel Atlama Yarışmalarında derece elde etmenin kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi. Spor yapmanın, yaratıcı düşünceyi desteklediğini ve geliştirdiğini belirten Yıldırım, “Genç kuşağın başta gelen sorunları konsantrasyon eksikliği ve odaklanamama. Kişinin özdisiplin yetilerini geliştirmesine en fazla olanak veren şey de spor yapmak. Özellikle atlı sporlar bireysel gelişim, sorunlarla başa çıkabilme, engelleri aşabilme, korkuların üzerine gidebilme gibi konularda kısa zamanda büyük yol kat edilebilmesini sağlıyor. Bu nedenle özellikle yaratıcı meslekleri yapacak olan gençlerin mutlaka spor yapması gerekiyor” dedi.

4 yıldan bu yana İzmir Atlı Spor Kulübünde binicilik yapan ve geçmiş yıllarda girdiği yarışmalardan da dereceleri bulunan Yıldırım, spor yapmanın akademik başarısına da destek olduğunu söyledi. Atlı sporları ve engel atlama sporunu “Hayata bire bir uygulanacak bir meditasyon” olarak nitelendiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Binicilik ve engel atlama yurt dışında CEO’ların da en fazla tercih ettiği sporlardan biri. Aynı zamanda Otizmli çocukların eğitiminde de kullanılan yöntemlerden biri. Çünkü sorunlarla başa çıkabilme, engelleri aşabilme, korkuların üzerine gidebilme konularında bireysel gelişim sağlıyor. İnsan dışında bir canlı ile bütün olarak hareket etme, ekip çalışması içindeki idarecilik ve liderlik rolünü pekiştiriyor. Aştığınız engelde hata yapmış olsanız bile ardınıza değil önünüze bakmayı, yeni bir engele hazırlanmayı, bu yolla da hata yapsanız bile hedefinize ulaşmak için yeniden üreterek vazgeçmemeyi öğreniyorsunuz.”

Gelecek günlerde İzmir Üniversitesi öğrencileri ile binicilik sporunu bir araya getirecek organizasyonlar yapmak istediğini sözlerine ekleyen Yrd. Doç. Dr. Yıldırım, “Özellikle yaratıcı meslekler yapacak olan gençlerin mutlaka sporla ilgilenmesi gerekiyor” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER