© Kimse Duymasın 2020

GENÇ TASARIMCILARIN KOLEKSİYONLARI FİNALE HAZIR

œEİB Moda Tasarım Yarışmasının muhteşem finali için geri sayım başladı.

Ekonomi Bakanlığı ve TİM desteğiyle, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından sektöre yenilikçi, yaratıcı tasarımcılar kazandırmak amacıyla bu yıl 9. kez dÜzenlenen, 7 Mart 2014 tarihinde Kaya İzmir Thermal & Conventionda gerçekleştirilecek olan “EİB Moda Tasarım Yarışması”nın muhteşem finali için geri sayım başladı.Bu yıl ana teması “ManipÜlasyon” olarak belirlenen Ece Erkenin sunuculuğunu yapacağı EİB IX. Moda Tasarım Yarışmasının 7 Mart 2014 Cuma akşamı İzmir Kaya Termal Otelde gerçekleştirileceği final defilesinde 8 bayan koleksiyonu ile 2 bay/bayan koleksiyonunun yarışacağı belirtildi. Ece Erkenin sunuculuğunu yapacağı gecede, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş başkanlığında, Erol Albayrak, Özlem SÜer, Siren Ertan, Zeynep Acar, Özlem Erkan, Mehmet Turgut, Erdal GÜveç, Alex Kokoskeriye ve Simay BÜlbÜl gibi sektörÜnde başarılı olmuş ÜnlÜ isimlerden oluşan final jÜrisi dereceye girecek tasarımcıları seçecekler.
ManipÜlasyon Temasıyla Yola Çıkan EİB IX. Moda Tasarım Yarışması Finalinde Yarışan Genç Tasarımcıların Koleksiyonlarını ÜnlÜ Mankenler Sergileyecek. EİB Moda Tasarım Yarışmasının her yıl daha gÜzel tasarımların yarıştığı bir yarışma haline geldiğini belirten EİB Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı ve Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş, “Finale kalan 10 genç tasarımcımız, manipÜlasyon temasına bağlı kalarak yola çıktıkları bu yolculuğu başarılı bir şekilde son aşamaya getirdi. Finale kalan, moda tasarımına gönÜl vermiş genç yeteneklerin koleksiyonlarında her biri birbirinden gÜzel tasarımlar var. Erol Albayrak, Özlem SÜer, Ertan Kayıtken, Siren Ertan, Zeynep Acar, Özlem Erkan, Mehmet Turgut, Erdal GÜveç, Alex Kokoskeriye ve Simay BÜlbÜl gibi sektörÜnde başarılı olmuş ÜnlÜ isimlerden oluşan final jÜrisi, dereceye giren tasarımcıları seçmek Üzere titiz bir çalışma yÜrÜtÜyor” şeklinde konuştu.

Sertbaş, “Akif ÖrÜkÜn koreografisini Üstlendiği, EİB IX. Moda Tasarım Yarışması‘nın final defilesinde tanınmış mankenler Carlos Martin Gonzales Chloe Loughan, Irmak Atuk, Simge Tertemiz, Didem Soydan, Merve BÜyÜksaraç, Gizem BölÜk,  Brunadaudt Dasilvarocha, İlayda Ejeyit, Hilmican Şılak, gibi ÜnlÜ mankenler podyumda genç tasarımcıların tasarımlarını taşıyacak. Defile sonrasında dÜzenlenecek MAERSK Lineın katkılarıyla yapılacak olan after partide ise Dj Berna ÖztÜrk ve elektro keman sanatçısı Gisele Tavinson yer alacak” dedi.

EİB 9. Moda Tasarım Yarışmasında birinci olacak tasarımcı 10 bin TL, ikinci olacak tasarımcı 6 bin TL ve ÜçÜncÜ olacak tasarımcı 4 bin TL ödÜlÜn sahibi olacak. Ülkemizde pamuk tÜketimini özendirmek amacıyla bu yıl ilk kez Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliğimiz sponsorluğunda "Cotton Design" adı altında bir özel ödÜl verilecektir. Yarışmanın ilk Üç finalisti, Ekonomi Bakanlığının "2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ ile Uygulama Usul ve Esasları" çerçevesinde, Ege İhracatçı Birlikleri'nin Ekonomi Bakanlığı'na sunacağı projenin onaylanması halinde yurt dışında Moda Tasarım Eğitimi alma hakkı kazanabilecek. Yarışmanın birincisi de dÜnyanın lider online trend ve danışmanlık servisi olan WGSN sitesini 6 ay boyunca kullanım hakkına sahip olacak. EİB 9. Moda Tasarım Yarışmasında finale şu isimler ve koleksiyonları şu şekildedir:
Ayça Kaplan  - Martians & Bow Ties
Buse ÖZGÜN - Influence
Derya Altun  - Yanılsama
Havva Ağu  -   Renklerin Dili
Mehmet Eren Tuneli -  İlk GÜnah
Merve GÜmÜş  -  Geo-Dimension
Merve Yılmaz  -  Filtre
ÖvÜnç Baydemir  - Cilt ManipÜlasyonları
Pelin Özelmas -  Illusional Rhythm
Şeyma Aslın   -   Namaste  
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER