© Kimse Duymasın 2020

HDP'li Kürkçü: "Eşit ve adil yönetilmek istiyoruz"

HDP İzmir milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, 7 Haziran seçimlerinde halkın verdiği cevabı beğenmeyerek yeni seçimi dayatanlara karşı, “Biz böyle yönetilmeye layık değiliz. Biz eşit ve adil yönetilmek istiyoruz” diyerek, aynı cevabı daha net şekilde vermek gerektiğini söyledi.

Kürkçü, Balçova’daki Urfalılar Derneği’ne yapılan ziyaretteki konuşmasında, Türkler ve Kürtlerin iyi bir iş yaparak  HDP’yi kurduğunu, kadınların geleceğe ortak olduğu HDP’nin, tüm inançlara, kimliklere saygılı, hepsine eşit mesafede bulunduğunu anlatarak, “28 etnik grubun hemen hepsinden seçilebilecek adaylarımız var. Adaylarımız arasında Şafi var, Ezidi var,  Alevi var, Hristiyan var. Bizim adaylarımızın çoğu işçidir, emeklidir, çalışandır, emekçidir” dedi.

“HDP’ye oy verirseniz verin ama vermezseniz de Türkiye’ye diktatörlüğü layık gören bir hükümete oy vermeyin” ifadelerini kullanan Kürkçü, “Biz size barışa, kardeşliğe oy verin diyoruz” dedi.

“SOPALI SEÇİM”

Dayatma olarak nitelediği bu seçime “sopalı seçim” dendiğini ifade eden Kürkçü, “İttihatçılar 1912 seçimlerinde seçim sonuçlarını beğenmeyerek seçimi tekrarlattılar; her sandığın başına bir sopalı diktiler, kendi istediklerine oy atmayana sopa attılar.  Tayyip Erdoğan, İttihatçılara her zaman attı tuttu ama şimdi kendi de sopalı seçim yapıyor. Kendisine oy vermeyen Kürtlerin sopayla bir tercih yapmasını istiyor” diye konuştu.

“Bunlar İttihatçılardan daha fena”

Kürkçü, “Bunlar İttihatçılardan daha fena. Onlar sadece dövüyorlardı . Bunlar cenazeleri sokaklarda sürüklüyor, bombalayarak öldürüyor. Kürt halkı kendi planlamadığı bir isyana teşvik ediliyor” diye devam etti.
Seçim yerlerini değiştirmek için yerel seçim kurulllarına karar aldırtıldığını anımsatan Kürkçü, “Neyseki devletin her kurumunu ele geçiremediler, YSK bunu reddetti” dedi.

Balçova Urfalılar Derneği Başkanı Ferudun Gökhan da, Kürkçü ve diğer adaylara teşekkür ederek, seçimde başarılar diledi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER