© Kimse Duymasın 2020

İGC BAŞKANININ BALMUMU HEYKELİ MÜZEDE...

İGC Başkanı ve TGF Genel Başkanı Sertelin balmumu heykeli Eskişehirde sergilenecek

Eskişehirde Londradaki balmumu heykel mÜzesi Madam Tussaudsa rakip olacak bir mÜze daha açılıyor. Başkan Yılmaz BÜyÜkerşenin 160 eserinden oluşan mÜzede Atilla Sertelin heykeli de yer alıyor

Eskişehir BÜyÜkşehir Belediye Başkanı Yılmaz BÜyÜkerşenin 160 eserinden oluşan Balmumu Heykel MÜzesi yarın açılıyor. Londradaki ÜnlÜ balmumu heykel mÜzesi Madam Tussaudsa rakip olması beklenen mÜzede, TÜrkiye Gazeteciler Federasyonu Genel (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertelin de balmumu heykeli yer alıyor.

İlhan Selçuk, Emin Çölaşan, Mehmet Barlas, Uğur DÜndar, Orhan Erinç, Ali Sirmen, Ataol Behramoğlu, Turhan Selçuk, Ümit Zileli ve Atilla Sertel gibi gazetecilerin heykellerinin de yer aldığı mÜzede ayrıca AtatÜrkÜn çeşitli dönemlerini yansıtan balmumu heykeller, AtatÜrkten Abdullah GÜle tÜm cumhurbaşkanları, cumhuriyet dönemi başbakanları, TÜrkiyenin önemli devlet adamları ile Osmanlı padişahları ve sanatçıların heykelleri bulunuyor.

Aynı zamanda Eskişehirli olan TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Atilla Sertel, çok sayıda devlet bÜyÜğÜnÜn ve TÜrkiye tarihinde iz bırakmış birçok ismin arasında heykelinin yer almasının gurur verici olduğunu söyledi. Sertel, mÜze açılışı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından verilen “ÖzgÜrlÜk ve Demokrasi” ödÜlÜnÜ almak Üzere eşi Ziynet Sertel ve beraberinde gazeteci dostlarıyla yarın Eskişehirde olacağını belirtti. 

MÜze, Odunpazarı Çağdaş Cam Sanatları MÜzesinde yarın (18 Mayıs Cumartesi) saat 17.00de dÜzenlenen törenle açılacak. Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz BÜyÜkerşen, mÜze için uzun zamandır uğraş verdiğini ve çok heyecanlı olduğunu belirterek, mÜzeden elde edilecek gelirin engelli öğrencilerin eğitimi için kullanılacağını söyledi.

MÜze açılışının ardından Eskişehir Gazeteciler Cemiyetinin Medya Başarı ÖdÜlleri de ayrı bir törenle sahiplerini bulacak. Özdilek KÜltÜr Merkezinde gerçekleştirilecek ödÜl törenine, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı başta olmak Üzere çok sayıda davetli katılacak. Gecede TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Atilla Sertele “ÖzgÜrlÜk ve Demokrasi” ödÜlÜ verilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER