© Kimse Duymasın 2020

İKÇÜ'de ilk kalp ameliyatı...

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı ve İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Şefi Prof.Dr. Ali Gürbüz ve ekibi klinikteki 'ilk kalp nakli' ameliyatını başarıyla gerçekleştirdi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı ve İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Şefi  Prof.Dr. Ali Gürbüz ve ekibi klinikteki 'ilk kalp nakli' ameliyatını başarıyla gerçekleştirdi.


Nakil hakkında bilgilendirme toplantısının yapıldığı Hastane Konferans Salonunda, İKÇÜ Rektörü Prof.Dr.Galip Akhan, KHB İzmir Güney Genel Sekreteri Prof.Dr.Behzat Özkan, İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mehmet Ali Malas, Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Kalp Damar Cerrahi Servisi Nakil Sorumlusu Yrd.Doç.Dr. Mehmet Balkanay, Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Aydın Er, ameliyat ekibi, hekimler, hastane çalışanları yer aldı.


“Kalbini bağışladı”

Hastane Nakil Sorumlusu Yrd.Doç.Dr. Mehmet Balkanay, kalp naklinin Türkiye ve dünyadaki literatürü hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında, nakil merkezinde katkısı bulunan, emeği geçen herkese teşekkür etti. Yrd.Doç.Dr. Balkanay, “Meslek yıllarımın sonunda beni buraya kabul eden Rektörüme, Anabilim dalı başkanıma tüm ekibime ve hastanemize ben de sevgiyle kalbimi bağışlıyorum” dedi.


“Türkiye’deki 10 hastaneden biriyiz”

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Şefi Prof.Dr. Ali Gürbüz de birçok ameliyatın Türkiye’de ve Ege Bölgesinde ilk defa gerçekleştirildiği bir klinik meydana getirdiklerini kaydetti. Prof.Dr. Gürbüz, “ Bizim tek eksiğimiz ve hayalimiz nakildi. Yıllar önce çalışmalarına başlamıştık. Önce fiziki mekân yetersizliğimizi giderdik. Bu sürecin ardından Bakanlığın çıkardığı yönetmeliğe göre hazırlıklarımızı tamamladık. Profesyonel ekibimizi oluşturduktan sonra girişimlerimizin neticesinde 4 ay önce ruhsatımızı aldık. Hasta havuzumuzu oluşturmaya başladık. Maalesef organ nakli sayısı çok az, yılda 70-80 civarı. Bunu da Türkiye’de sadece 10 hastane yapıyor. Şu anda bu 10 hastaneden biriyiz. Bu başarı bir ekip çalışmasının neticesidir. Emeği geçen herkese teşekkür borçluyuz” diye konuştu.


“Tarih yazmaya devam edeceğiz”

İKÇÜ Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, tarih yazmış bir hastanenin bir mensubu olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Ülkemizde zor günler yaşanırken bir yandan güzel şeyler de olduğunu belirten Rektör Prof.Dr. Akhan, “Çalışarak ülkemizi ileri noktalara taşımak adına üzerimize düşen görevi yapmaya devam etmeliyiz.  Bu bizim borcumuz. İlk böbrek naklinden bu yana 70 yıllık tarihte büyük aşamalardan geçmiş hastanemiz,  değerli çalışanları ile birlikte tarih yazmaya devam ediyor.  Bu birliktelik, sinerji ile tarih yazmaya devam edeceğiz. Her bir çalışanımız elinden gelen katkıyı sağlıyor” dedi.


“Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz”

KHB İzmir Güney Genel Sekreteri Prof.Dr.Behzat Özkan da operasyonda emeği geçen tüm bileşenlere teşekkür ederek, sağlık hizmetleri çerçevesinde gerçekleşen sunumunda yer alan bileşenlerden de bahsetti.  Prof.Dr.Özkan, “Fiziki mekân, akademik personel, yardımcı sağlık personeli, tedavi hizmetleri ve bu bileşenlerin en son aşamasında ise düzenli bilgi akışı, basın ve halkla ilişkiler yer alır. Bu bileşenlerin en kaliteli şekilde uyumu çok önemlidir. Mekânınız iyi olsa da, en iyi akademisyenleri, çalışanları bünyenizde bulundursanız da en iyi tedaviyi yapsanız da bunu anlatmanız lazım. Bu aşamada değerli basın mensuplarımıza diyoruz ki; bundan sonra Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde artık kalp nakli başarılı şekilde yapılıyor.”


 “Yeniden doğdum”

Ameliyattan 12 saat sonra solunum makinasından çıkartılarak, yoğun bakımda takibi sürdürülmeye devam eden Halil Arslanca ise genel durumunun çok iyi olduğunu belirterek, yeniden doğduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER