İlkokulu baştan aşağı yenilediler...
ÇEVRESivil Yaşam Derneği'ne üye 45 üniversite öğrencisi, İzmir'in Ödemiş İlçesi'nin kırsal mahallelerinden Köseler'deki ilkokulu baştan sona yeniledi. Okulun duvarları boyandı, sıraları zımparalanıp, cilalandı, bahçeye yeni fidanlar dikilip, dolaplara yeni kitaplar yerleştirildi, anasınıfının halıları yıkandı. Bursa'da 2 yıl önce bir gençlik derneği olarak kurulan Sivil Yaşam Derneği'nin İzmir'deki çeşitli üniversite ve bölümlerden öğrencilerin oluşturduğu üyeleri, öğretmen Tayfun Bengi'nin geçen Haziran ayında görev yaptığı Köseler Mahallesi İlkokulu'nun durumunu bildirmesi üzerine harekete geçti. 'Şehirden Çıktım Köye' adı altındaki proje kapsamında sponsorlardan boya, fırça, zımpara gibi çeşitli malzemeler temin edildi. Dün Ödemiş Belediyesi'nin temin ettiği otobüsle mahalleye gelen 18'i kız toplam 45 üniversiteli dernek üyesi, gün boyu çalışıp, 3 derslik ve 34 öğrencisi bulunan okulun kapı, pencere, oyun parkı ve duvarlarını boyadı. Dökülen sıvalar yeniden yapıldı. Bozuk olan priz ve elektrik akşamları ile muslukları onarıldı. Sıralar zımparalanıp cilalanırken, camlar silindi, ana sınıfının halıları yıkandı. Okul binasınn ardından bahçede de düzenleme yapıldı. Atatürk büstü yıkanıp, temizlenirken, etrafına yeni çiçek ve fidanlar dikildi. Üniversitelilere, okulun bazı öğrencileri de katılarak çalışmalara destek verdi. Ayrıca, okuldaki bakım ve yenileme çalışmaları belgesel film olarak hazırlanmak üzere anbean görüntülendi. Verilen aralarda üniversiteli gençler, okulun öğrencileriyle çeşitli oyunlarda oynayarak çalışmaları daha keyifli hale getirdi. Öğrencilere belediye tarafından simit, börek, peynir ve ayran ikramında bulunuldu. Sivil Yaşam Derneği Ulusal Genel Sekreteri, Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Merve Ünal, Şehirden Çıktım Köye Projesi'nin Bursa merkezden başladığını vurgulayıp, "Daha sonra, yerellerimizde devam ediyor. Dezavantajlı okullarımız var, ihtiyaçları fazla karşılanmamış köy okullarımız var. Bunları sponsorlar bularak yeniliyoruz. 16- 25 yaş arası lise ve üniversitede bulunan arkadaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Onlarla birlikte köy okullarını baştan yeniliyoruz. Köseler Mahallesi okulunu da yeniden iyi bir hale getirdik. Emeği geçen ve katkı veren herkese teşekkür ediyoruz. Bu projeyi hayata geçirmekten dolayı da mutlulk duyuyoruz" dedi. Velilerden Turcihan Öztürk de okullarının yeni eğitim öğretim yılına hazır ve pırıl pırıl bir şekilde gireceğini belirtip, emeği geçen herekese teşekkür etti. Köseler Mahallesi Muhtarı İbrahim Yayla da geleneksel yardımlaşmanın çok güzel bir şey olduğunu belirtip, okulun yenilenmesi çalışmasında da da bunun en güzel örneklerinden birinin verildiğini söyledi.
Sivil Yaşam Derneği'ne üye 45 üniversite öğrencisi, İzmir'in Ödemiş İlçesi'nin kırsal mahallelerinden Köseler'deki ilkokulu baştan sona yeniledi. Okulun duvarları boyandı, sıraları zımparalanıp, cilalandı, bahçeye yeni fidanlar dikilip, dolaplara yeni kitaplar yerleştirildi, anasınıfının halıları yıkandı.
Bursa'da 2 yıl önce bir gençlik derneği olarak kurulan Sivil Yaşam Derneği'nin İzmir'deki çeşitli üniversite ve bölümlerden öğrencilerin oluşturduğu üyeleri, öğretmen Tayfun Bengi'nin geçen Haziran ayında görev yaptığı Köseler Mahallesi İlkokulu'nun durumunu bildirmesi üzerine harekete geçti. 'Şehirden Çıktım Köye' adı altındaki proje kapsamında sponsorlardan boya, fırça, zımpara gibi çeşitli malzemeler temin edildi. Dün Ödemiş Belediyesi'nin temin ettiği otobüsle mahalleye gelen 18'i kız toplam 45 üniversiteli dernek üyesi, gün boyu çalışıp, 3 derslik ve 34 öğrencisi bulunan okulun kapı, pencere, oyun parkı ve duvarlarını boyadı. Dökülen sıvalar yeniden yapıldı. Bozuk olan priz ve elektrik akşamları ile muslukları onarıldı. Sıralar zımparalanıp cilalanırken, camlar silindi, ana sınıfının halıları yıkandı. Okul binasınn ardından bahçede de düzenleme yapıldı. Atatürk büstü yıkanıp, temizlenirken, etrafına yeni çiçek ve fidanlar dikildi. Üniversitelilere, okulun bazı öğrencileri de katılarak çalışmalara destek verdi. Ayrıca, okuldaki bakım ve yenileme çalışmaları belgesel film olarak hazırlanmak üzere anbean görüntülendi. Verilen aralarda üniversiteli gençler, okulun öğrencileriyle çeşitli oyunlarda oynayarak çalışmaları daha keyifli hale getirdi. Öğrencilere belediye tarafından simit, börek, peynir ve ayran ikramında bulunuldu.
Sivil Yaşam Derneği Ulusal Genel Sekreteri, Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Merve Ünal, Şehirden Çıktım Köye Projesi'nin Bursa merkezden başladığını vurgulayıp, "Daha sonra, yerellerimizde devam ediyor. Dezavantajlı okullarımız var, ihtiyaçları fazla karşılanmamış köy okullarımız var. Bunları sponsorlar bularak yeniliyoruz. 16- 25 yaş arası lise ve üniversitede bulunan arkadaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Onlarla birlikte köy okullarını baştan yeniliyoruz. Köseler Mahallesi okulunu da yeniden iyi bir hale getirdik. Emeği geçen ve katkı veren herkese teşekkür ediyoruz. Bu projeyi hayata geçirmekten dolayı da mutlulk duyuyoruz" dedi.
Velilerden Turcihan Öztürk de okullarının yeni eğitim öğretim yılına hazır ve pırıl pırıl bir şekilde gireceğini belirtip, emeği geçen herekese teşekkür etti.
Köseler Mahallesi Muhtarı İbrahim Yayla da geleneksel yardımlaşmanın çok güzel bir şey olduğunu belirtip, okulun yenilenmesi çalışmasında da da bunun en güzel örneklerinden birinin verildiğini söyledi.
İlginizi Çekebilir