© Kimse Duymasın 2020

Irak bu Türk'ü konuşuyor...

43 yaşındaki Mardinli İş adamı Mehmet Samsa, Süleymaniye Bisiklet Yarışlarında Şampiyon oldu, gündeme oturdu.

Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde düzenlenen bisiklet yarışlarında bir Türk şampiyon oldu. Bölgede araştırmalar yapan Mardinli İşadamı 43 yaşındaki Mehmet Samsa, kendisinin yarı yaşındaki genç sporcuların katıldığı 15 km’lik yarışta tüm rakiplerini geride bırakarak birinci oldu. Mehmet Samsa yarışı 22:54’lük derecesiyle ilk sırada tamamlarken, ikinciliği 22:56 ile Said Yassin, üçüncülüğü 22:57 ile Saman Napoly aldı.
Mehmet Samsa’nın bu başarısı, bir anda Irak’ın spor gündeminde zirveye yerleşti. Çocuğu yaşındaki gençleri geride bırakarak kupayı kazanması, kameraları kendine çevirdi. Haberlerde yarıştan çok, yaşına rağmen bunu başarmasıyla anılan Mehmet Samsa ile röportaj yapmak için Irak televizyonları adeta sıraya girdiler.
43 yaşındaki Mehmet Samsa, Türkiye bisiklet Federasyonu’nun Mardin il temsilcisi. Bisiklet sporunun bölgede sevilmesine ve yayılmasına öncülük eden Samsa’nın burada kurduğu Samsa Bisiklet Takımı, ülkemizdeki ulusal şampiyonalarda başarılı sonuçlar alıyor. Samsa ayrıca girişimleri ile Mardin kentine Veledrom yapılmasına da ön ayak olmuş bir isim.
Mehmet Samsa, tüm dünyayı saran Covid-19 salgınında corona virüse yakalandı. Ancak her gün bisikletiyle kilometrelerce yol kat ederek antrenman yapan Samsa, bu sayede güçlenen vücut direnciyle, bu hastalığı atlattı. 15 günlük karantinanın ardından yeniden antrenmanlara başlayan Samsa, 1,5 ay sonra katıldığı bu yarışta Kuzey Irak Şampiyonu oldu.
Kuzey Irak’taki şampiyonada elde ettiği başarının ardından Türk Spor Ajansı’na konuşan Samsa, Mardin’de olduğu gibi Erbil’de de bir bisiklet takımı kuracağını söyledi. Samsa Cycling Team’in kuruluş hazırlıklarını başlatan Mehmet Samsa, şunları söyledi: “Burada kuracağımız takım ile Türkiye’deki yarışlara katılacağız. Ayrıca Kuzey Irak’ta Erbil-Süleymaniye arasında yarışlar organize edeceğiz. Bisiklet sporunun burada da yaygınlaşması için yapılması gereken ne varsa yapmayı planlıyoruz.”
Mehmet Samsa, Süleymaniye’deki şampiyonluğu için de “Türkiye adına gururluyum. Bisiklet benim yaşamımın önemli bir parçası. Bu sayede hem kendi hem de ülkemin adını duyurduğum için mutluyum.” diye konuştu.   

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER