© Kimse Duymasın 2020

iSVEÇLİLER BORNOVA'DA MUTLU OLDU

İsveçliler Bornovaya hayran kaldı

TÜrk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG) kapsamında İzmire gelen İsveç heyeti Bornova Belediyesini ziyaret etti. Yapılan yatırımları yerinde gören ve hayata geçirilen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler alan heyet, Bornovaya hayran kaldı. 

TÜrk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG) kapsamında başlatılan “Enerji Verimliliği Önlemleri ve Kamuyu Bilinçlendirme Yöntemleri” projesiyle ilgili ‘Belediye Ortaklıkları Başlangıç Toplantısı için, İsveçin Umea kentinden İzmire gelen heyet, Bornova Belediyesini ziyaret etti. 

İsveçli konuklar Bornova Belediyesi meclis Üyeleri ve bÜrokratları tarafından ağırlandı.Bornova ve belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgiler verildi. Bir Üniversite ve sanayi kenti olan Bornovanın, Prof. Dr. Kamil Okyay Sındırın başkanlığı döneminde hayata geçirilen projeler ve çalışmalarla sadece İzmir değil, TÜrkiyenin parlayan yıldızı haline geldiğini anlatıldı. 

Bornovanın uluslararası platformlarda tanınan bir kent olduğunu ifade eden konuklar, özellikle kadınlara yönelik projeler ile sağlık ve çevre konusunda yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Sındır ve çalışma arkadaşlarını kutladılar. Ziyaretin ardından hep birlikte ilçe turuna çıkılarak anlatılan proje ve yatırımlar yerinde görÜldÜ. Özellikle Çamdibindeki Kadın Danışma Merkezinde uzun zaman geçiren İsveçli konuklar, yetkililerden merkezin işleyiş biçimiyle ilgili ayrıntılı bilgiler aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER