İZKA'nın yakın takibindeler...
EKONOMİİzmir Büyükşehir Belediyesi, Kalkınma Ajansı’na proje sunan 4 kooperatifi yakın takibe aldı. Kınık, Bademler, Kuşçular ve Hıdırlık tarımsal kalkınma kooperatiflerinin projeleri İZKA’dan onay alırsa, Büyükşehir de devreye girerek finans desteği sağlayacak. Türkiye’de “sözleşmeli üretim” modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarım kesimine verdiği destekleri çeşitlendirmeye devam ediyor. Üretici örgütleriyle alım garantili sözleşmeler imzalayan; ücretsiz meyve fidanı, sebze fidesi, arılı-arısız kovan, kıl keçisi-tekesi ve sakız koyunu-koçu dağıtan; bedelsiz toprak analizleri ve organik tarım destekleriyle kırsal kesime yol gösteren Büyükşehir Belediyesi, şimdilerde Türkiye'deki yeni bir modele öncülük etmeye hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni uygulaması, İzmir Kalkınma Ajansı’nın Mali Destek programlarına proje başvurusunda bulunan tarımsal kalkınma kooperatiflerini kapsıyor. Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Kınık İlçesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Kuşçular Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin İZKA’ya yolladığı projelerle yakından ilgilenen Büyükşehir Belediyesi, mali destek almaya hak kazanması halinde bu projelere finans, tesis ve ekipman desteği vermeyi planlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yakından ilgilendiği projeler şunlar: Yarımada Çiçek Açıyor: S.S Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin yürüttüğü bu proje kapsamında, çiçek fidesi yetiştirmek için harç karma makinesi ve fide dikim makinesi satın alınacak. Süt Soğuk Zincirinin Mobilize Edilmesi: S.S Kınık İlçesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin bu projesi kapsamında, mobilize soğuk süt tankı ve slaj rulo makinesi satın alınacak. Çok Amaçlı Soğuk Hava Deposu: Projeyi Urla’daki S.S Kuşçular Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yürütüyor. Seferihisar Yerel Üzümünün, Pekmez Üretimi İle Katma Değerinin Artırılması, Satış Pazarlama Olanaklarının Geliştirilmesi: S.S Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin hazırladığı proje, pekmez üretim tesisinin kurulmasını öngörüyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kalkınma Ajansı’na proje sunan 4 kooperatifi yakın takibe aldı. Kınık, Bademler, Kuşçular ve Hıdırlık tarımsal kalkınma kooperatiflerinin projeleri İZKA’dan onay alırsa, Büyükşehir de devreye girerek finans desteği sağlayacak.
Türkiye’de “sözleşmeli üretim” modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarım kesimine verdiği destekleri çeşitlendirmeye devam ediyor. Üretici örgütleriyle alım garantili sözleşmeler imzalayan; ücretsiz meyve fidanı, sebze fidesi, arılı-arısız kovan, kıl keçisi-tekesi ve sakız koyunu-koçu dağıtan; bedelsiz toprak analizleri ve organik tarım destekleriyle kırsal kesime yol gösteren Büyükşehir Belediyesi, şimdilerde Türkiye'deki yeni bir modele öncülük etmeye hazırlanıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni uygulaması, İzmir Kalkınma Ajansı’nın Mali Destek programlarına proje başvurusunda bulunan tarımsal kalkınma kooperatiflerini kapsıyor. Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Kınık İlçesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Kuşçular Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin İZKA’ya yolladığı projelerle yakından ilgilenen Büyükşehir Belediyesi, mali destek almaya hak kazanması halinde bu projelere finans, tesis ve ekipman desteği vermeyi planlıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yakından ilgilendiği projeler şunlar:
Yarımada Çiçek Açıyor: S.S Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin yürüttüğü bu proje kapsamında, çiçek fidesi yetiştirmek için harç karma makinesi ve fide dikim makinesi satın alınacak.
Süt Soğuk Zincirinin Mobilize Edilmesi: S.S Kınık İlçesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin bu projesi kapsamında, mobilize soğuk süt tankı ve slaj rulo makinesi satın alınacak.
Çok Amaçlı Soğuk Hava Deposu: Projeyi Urla’daki S.S Kuşçular Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yürütüyor.
Seferihisar Yerel Üzümünün, Pekmez Üretimi İle Katma Değerinin Artırılması, Satış Pazarlama Olanaklarının Geliştirilmesi: S.S Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin hazırladığı proje, pekmez üretim tesisinin kurulmasını öngörüyor.
İlginizi Çekebilir