© Kimse Duymasın 2020

İzmir Devlet Tiyatrosu perdelerini açtı

1.Ekim’de perdelerini açan İzmir Devlet Tiyatrosu İzmir‘li tiyatroseverleri “ÇİÇU” ile karşıladı.

Geçtiğimiz Haziran ayında İzmir Devlet Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliğini devralan Tayfun Erarslan’ın yönettiği tek perdelik oyun “ÇİÇU” Konak Sahnesi’nde saat 20:30’de gerçekleştirilen ve tiyatroya emeği geçmiş çok sayıda sanatçının ve  kent protokolünün  katıldığı prömiyer ile sezona gösterişli bir giriş yaptı.
 
Performansıyla, izleyicilere kendi yalnızlıklarını sorgulatan Arif Yavuz  ayakta alkışlanırken, oyuncuya  Okan Koç, Bengi Ebru Atakan, Pınar Egeli Karadağ eşlik etti.
 
Murat Gülmez’in dekorunu, Yıldız İpeklioğlu’nun kostümlerini tasarladığı, Kemal Gürgün’ün ise ışık kreatörlüğünü gerçekleştirdiği  oyun, izleyiciler tarafından ayakta alkışlanırken, seyirciyi adeta oyunun içine çeken atmosfer, seyircilerden tam not aldı.   
 
Aziz Nesin’in klasikleşmiş oyunları arasında yer alan Çiçu, kendini yalnızlığa mahkum etmiş, toplumdan ve insanlardan tecrit etmiş bir adamın dramını, trajikomik bir üslupla sahneye taşıyor.

Çiçu adını verdiği oyuncak bebeği, kedisi, köpeği ve diğer ev hayvanları ile kendisine bir dünya yaratmış olan adamın, aslında korkularının esiri olmuş ve  toplumsal dayatmaların da etkisiyle, kendi kendine yarattığı  esaretten kurtulma çabasına tanık oluyoruz.
 
Tiyatro sevdalıları 03.Ekim Cumartesi 15:00 ve 20:30 ile önümüzdeki hafta Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma  ve Cumartesi günleri 15:30-20:30 saatlerinde oyunu Konak Sahnesinde izleyebilecek.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER