© Kimse Duymasın 2020

İzmirliler çocuklarını SMSle takip edecek

İzmir'de okul servislerinde yeni bir dönemden başlıyor. Kullanılmaya başlayan bir cihaz sayesinde veliler çocuklarını sms ile takip edebilecek.

Geliştirilen sistem sayesinde öğrencinin servise binip binmediği bilgisi velilere otomatik olarak iletiliyor. Ayrıca veliler servisin çocuklarının bekleme yerine olan uzaklığını da sistem üzerinden öğrenebiliyorlar. Servisin çocuğu alması gereken saatte bekleme yerine varamadığı durumlarda, çocukların taciz gibi olumsuz olaylardan korunması için kolluk kuvvetlerine sistem tarafından otomatik olarak mesaj gönderiliyor. Yaklaşık 50 binden fazla öğrencinin servislerle okula taşındığı İzmir'de, sistem geçtiğimiz yıl 20-25 araçta pilot olarak denenmişti. Başarılı olan sistem bu yıl  5 binden fazla araca uygulanarak kent geneline yayıldı.

Sistem sadece çocukların güvenliğini sağlamakla kalmıyor. Okul dönüşünde araç eve yaklaştığında veliyi bilgilendiren sistem sayesinde veliler yaz kış kapılarda çocuklarını bekleme derdinden de kurtulacak. Sistem sayesinde veliler çocuklarının ne zaman kapının önünde olacağını dakikası dakikasına bilerek onları karşılama imkanına kavuşacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER