© Kimse Duymasın 2020

KKTC Boccede Avrupa’dan madalya ile dönüyor…

İtalya’nın Terni Şehrinde yapılan Avrupa Bireysel Erkek-Kadın ve Karışık Çiftler Bocce Şampiyonası’nda KKTC adına katılan sporcuların büyük başarısı ve Dünya Şampiyonası kotası alması bocce camiasında büyük yankı uyandırdı.

HİS Federasyonu Başkanı Hasan Senin’in başkanlığında İtalya’ya giden KKTC Bocce takımı Bireysel Kadınlar kategorisinde Serpil Kızıldere ile madalyaya ulaştı. Grubunu lider olarak bitiren, Slovakya rakibine karşı harika bir oyunla maçı 7-2 kazanan KKTC’li sporcu madalyayı garantiledi.
Finale çıkmak için yarıfinalde Dünya Şampiyonu ile karşılaşan ancak maçı kaybeden Kızıldere 3. Olarak kürsüye çıktı ve KKTC Bayrağının göndere çekti. 
HİS Federasyonu Başkanı Hasan Senin, sporcusu Serpil Kızıldere’nin aldığı neticenin zafer olduğunu ifade ederek, “Bu başarı ile Bocce tarihimizde Avrupa Şampiyonalarında ülkemize madalya getiren ilk sporcu oldu. Bocce branşında Avrupa KKTC’yi artık ciddi bir rakip olarak görüyor. Hedefimiz daha büyük başarılara imza atm ak ve bayrağımızı göndere çekmek” dedi.
Gülden Mercan Gökalp ve Halit Çağman’dan oluşan karışık çiftler takımının ise grubu ikinci bitirdikten sonra çeyrek finalde ‘Dünya ve Avrupa Şampiyonu İtalya’ ile eşleştiği ve maçı kaybetti.
Tek Erkeklerde mücadele eden Remzi Öztenekecioğlu ise ilk maçında hakem hatasına kurban giderek Slovakya karşısında mağlup ayrılırken, ikinci karşılaşmada ise Dünya Şampiyonu İtalya karşısında iyi mücadele etse de maçı kaybederek gruptan çıkma şansını kaybetti.
Dünya Şampiyonası’na kota alabilmek için ilk 6’ya girmesi gerektiği vurgulanan Hasan Senin, “KKTC sporcularının Polonya ülkesini 10-5 yenerek Dünya Şampiyonası’na katılmayı garantilediği” açıklandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER