© Kimse Duymasın 2020

KOBİ’ler devlet desteklerine kolay ulaşım istiyor

Ege KOBİ Derneği (EGEKOBİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Güventürk, Türk ekonomisinin bel kemiği olan KOBİ’lerin daha fazla desteklenmesi gerektiğine işaret ederek, bu desteklere de kolay ulaşımın sağlanmasını beklediklerini söyledi.

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde her ay düzenlenen EGEKOBİDER kahvaltısında buluşan sanayicilere RPC danışmanlık Genel koordinatörü Mustafa San,  devlet desteklerini anlattı. San’ın sunumunu dikkatle dinleyen girişimciler ve işletme sahipleri, firmalarını devlet desteği ile hızlı bir şekilde nasıl büyütebileceklerini öğrendi.

Toplantıda konuşan EGEKOBİDER Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Güventürk, KOBİ’lerin ekonominin temel yapı taşı olduğuna dikkat çekerek,  işletmelerin daha hızlı gelişmesi noktasında devlet desteğinin önemine değindi.

Desteğe hızlı ulaşım

KOBİ’lere birçok devlet desteğinin sunulduğunun ancak birçok KOBİ’nin bu destekleri bilmediği yada zamanı olmadığı için ilgilenmediğinin altını çizen Güventürk, “Bu destekler daha bilinir olmalı. Biz de bunun için toplantımızda devlet destekleri konusunu gündemimize aldık. Bu desteklere KOBİ’ler daha hızlı ulaşabilmeli. Bürokrasi en aza indirilmeli. Devlet desteği bir okyanus; biz bu okyanustan nasıl yararlanırız onu düşünmeliyiz. Tüm desteklerden yararlanıldığında 56 milyon Türk Lirasına kadar KOBİ’ler için teşvikler mevcut. Ekonomik istikrarın sağlanması noktasında da işletmelerin büyümesi, gelişmesi ve günümüz teknolojisine uygun standartlarda üretim yapması oldukça önemlidir. Girişimci ve işletme sahiplerimiz devlet desteğinden yararlansın ki daha hızlı gelişsinler ve daha hızlı istihdam sağlasınlar” dedi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER