© Kimse Duymasın 2020

Konak'ta üniversite öğrencilerine eşya yardımı...

Üniversite eğitimi için İzmir'e gelen ancak yurt imkanı bulamadıkları için ev kiralamak zorunda kalan öğrenciler Konak Belediyesi'nin Bizim Ev birimi sayesinde ihtiyaç duydukları ev eşyalarına ücretsiz kavuşuyor.

Konak Belediyesi yardımseverlerin bağışladığı ev eşyalarını 'Bizim Ev' birimi aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmaya devam ediyor. Gelen talepleri değerlendiren Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yetkilileri yangın veya sel gibi faciaların ardından evini kaybetmiş vatandaşların yanı sıra üniversite öğrencilerinin de yüzünü güldürüyor. Yüksek öğrenim için İzmir'e gelen ancak yurt imkanı bulamadıkları için ev kiralamak zorunda kalan ihtiyaç sahibi öğrencilerin evlerindeki eksik eşyalar Bizim Ev aracılığıyla gideriliyor. Okulların açılmasıyla birlikte eşya talep edenlerin sayısında ciddi artışlar yaşanırken, gerekli kriterlere uyan üniversite öğrencilerine koltuktan yatağa, halıdan televizyona kadar bir evin ihtiyacı olan tüm eşyalar ücretsiz veriliyor. Bizim Ev sayesinde son olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü’nde okuyan Zonguldaklı iki gencin eşya ihtiyacı giderildi. Okullarına yakın olması için Buca Tınaztepe’de ev kiralayan gençlerin talep ettiği koltuk, yatak, battaniye, halı, televizyon ve elektrikli soba Bizim Ev personeli tarafından adreslerine teslim edildi. Eşyaları bağışlayan hayırseverlere ve aracı olup eşyaları kendilerine ulaştıran Konak Belediyesi’ne teşekkür eden üniversiteli gençler, verilen eşyaları titizlikle kullanıp mezun olduktan sonra da gelecek öğrencilere bırakacaklarını söyledi.

“ARACI OLMAYA HAZIRIZ”

Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet vermeyi sürdürdüklerini belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yürüttükleri ‘Bizim Ev’ projesine katkı koymak için tüm yardımseverlerden destek beklediklerini dile getirdi. Bizim Ev’e bağışlanacak her türlü kullanılabilir durumdaki beyaz eşya, elektronik eşya, mobilya ve mutfak eşyasının ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldığını söyleyen Pekdaş, “Şehir dışından kentimize okumaya gelen çok sayıda öğrencimiz Bizim Ev aracılığıyla evlerindeki eşya eksikliklerini giderdi. Bu hizmetimizle bir nebze de olsa onların ihtiyaçlarına çare olmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de sadece belediye kaynaklarını değil, yardımsever Konaklıların, İzmirlilerin de katkı koymasını bekliyoruz. Belediye olarak biz aracı olmaya, gelecek yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya hazırız. Ne kadar çok bağış gelirse o kadar çok kişiye yardım ederiz” diye konuştu.

ARAYIN, GELİP ALSINLAR

Konak Belediyesi'nin ‘Bizim Ev’ birimine hayırsever vatandaşlar kullanılabilir durumdaki ikinci el eşyalarının yanı sıra sıfır eşyalar da bağışlayabiliyor. Bugüne kadar pek çok aileye ve öğrenciye destek olan ‘Bizim Ev’de bağışların hızla tükendiğini belirten yetkililer hayırsever vatandaşları katkı koymaya, bağış yapmaya davet etti. Televizyondan yatağa, beyaz eşyadan mutfak gereçlerine kadar her türlü ev eşyasına ihtiyaç olduğunu belirten yetkililer, kullanılabilecek durumdaki eşyalarını vermek isteyen vatandaşların, 484 53 00 numaralı telefonu arayarak 2960 nolu dahili hattan görevlilere bağış yapmak istediklerini belirtmelerinin yettiğini söyledi. Bağışlanan eşyalar görevli personel tarafından bulunduğu yerden alınarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER