© Kimse Duymasın 2020

Mehmet Akif Ersoy İle Anlaşabilmek

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, bugün Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Mehmet Akif Ersoy İle Anlaşabilmek" konulu bir programla anıldı

Ben Esat Erçetingöz ve sevgili dostum Ayşegül İnceoğlu ile birlikte bu etkinliği düzenleyen dostumuz İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hatice Suna Biga'yı yalnız bırakmadık.
Tabiki çok istediği halde etkinliğe katılamayan kardeşim Cem Seyhun Ünbay'ı da bem temsil ettim.
Törenin en çok hoşumuza giden gösterisi Ege Ordu Bölge Bando Komutanlığı eşliğinde söylenen İstaiklal Marşımız oldu. Yıllardır bando eşliğinde canlı İstiklal marşı dinlememiştik.
İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından düzenlenen anma törenine, Vali Yardımcısı Uğur kolsuz, Üniversitelerin rektör yardımcıları, Ege Ordusu Komutanları, İl Kültür Müdürü Murat Karaçanta, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ilker ERASLAN da katıldı.
Törende açılış konuşmasını İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hatice Suna Biga yaptı.
"Mehmet Akif Ersoy demek, milletin hissiyatının zirvesi demek, iliklerine kadar vatanı için titreyen, kanayan çırpınan kocaman bir yürek demek." diyen biga sözlerini Ersoy'un "Allah bir kez daha istaiklal marşı yazmayı nasip etmesin" diyerek tamamladı.
Etkinliğin konuk konuşmacısı ise "Mehmet Akif Ersoy ile Anlaşabilmek" konulu anlatımı ve yorumu ile göz dolduran Eğitimci Yazar Fatih Akbaba idi.
Ege Ordu Bölge Bando Komutanlığı'nın gösterisi ise tek kelimeyle muhteşemdi. Çaldıkları eserlerle alonu dolduran konukların büyük beğenisini topladı.
Kısacası İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u kendisine yaraşır bir etkinlikle andık. Emeği geçen herkese yürekten teşekkürler...
Yazı ve Fotoğraf: Esat Erçetingöz

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER