© Kimse Duymasın 2020

MHP'li Koç: "Küçük esnafı borç batağından kurtaracağız"

İzmir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi 26. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Murat Koç, 1 Kasım seçimleri için sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve esnaf ziyaretlerini sürdürüyor.

Bornova’nın Altındağ ve Pınarbaşı mahallelerinde esnaf ziyaretinde bulunarak sıkıntıları dinleyen Murat Koç, son yıllarda sayıları git gide artan AVM’lerin küçük esnafı borç batağına sürüklediğini belirterek, Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında AVM yasasının esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenleneceğini söyledi. Çıraklık eğitimi ve mesleki eğitimi özendiren özel desteklerin de uygulanarak istihdamın arttırılacağını ifade eden Koç, her kesimin rahatlıkla ulaşabileceği yerlerde AHİKENT merkezlerinin açılacağını, bireylerin becerileri doğrultusunda iş edinmelerine ve kendi işlerini kurmalarına imkân verilerek destek sağlanacağını belirtti.

ESNAF RAHAT NEFES ALACAK

MHP Bornova İlçe Başkanı İbrahim Yayla  ve Yönetim Kurulu üyelerinin de eşlik ettiği Altındağ ve Pınarbaşı ziyaretinde, Altındağ Esnaf Odası Başkanı Nejat Yaylacıkoral ve Esnaf Kefalet Kooparatif Başkanı Mehmet Semerci’yi de ziyaret eden Murat Koç, İzmir için, İzmirliler için çalışacağının altını çizdi. 
Şimdiye kadar bürokrasi, siyasi ve iş dünyasının önemli isimleriyle çeşitli etkinliklerde bir araya geldiklerini ve İzmir için fikir alışverişi yaptıklarını belirten Koç “İzmirimizin kalkınması için İzmir’in tüm unsurlarını aynı masada buluşturacağız. Bu masalarda oluşacak fikirlerin, alınacak kararların Ankara’da mücadelesini vereceğiz. Aynı mücadeleyi İzmir’deki kurumlarımızın da vermesini istiyoruz. Tek maksadımız İzmirlilerin yaşam standartlarını yükseltmek, vatandaşlarımızın gönlünde hoş bir seda bırakabilmektir” dedi.

“Halkla iç içe vekil oldum”  
 
Teşkilat üyelerine milletvekili adayı olarak değil Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş bir ağabeyleri olarak seslendiğini söyleyen Koç, “Farklı bir Milletvekili olmak için yola çıktık. Yine görev verildiği takdirde her hafta sonu İzmir’de teşkilatlarımızla buluşacağız, köylerimize gideceğiz, ne yapabiliriz diye düşüneceğiz, vatandaşımızın sorunlarına çözüm üreteceğiz. 30 yıllık siyasi birikimimizle İzmir’le Ankara arasında köprü olmaya devam edeceğim” dedi.

"Bu Topraklarda Zenginlik Var”

Aynı zamanda İzmir iş dünyasının önemli isimlerinden olan MHP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Murat Koç, İzmir’in 30 yıldır sistemli olarak küçültüldüğünü söyledi. İzmir’e 20 km uzaklıkta olan Manisa’nın teşvik bölgesi ilan edilerek büyük sanayi yatırımlarının bu kente kaydırıldığını ifade eden Koç, “Sadece Türkiye’nin değil dünyanın en verimli ve en kazançlı coğrafyasında yaşıyoruz. İzmir’in her bölgesinin ayrı ayrı özellikleri var. Bakırçay Bölgesi hem zirai hem de ticari olarak büyük potansiyel barındırıyor. Fakat hükümet bu potansiyeli yerinde kullanamıyor. İzmir’e yapılanlar kabul edilir gibi değil. İzmir sistemli olarak küçültülüyor. İzmir’de bir kalkınma hamlesi başlatmalı, Türkiye’ye örnek olmalıyız. Bu topraklarda bu güç var, zenginlik var. Bu zenginlik İzmir’de kalmalı. İzmirlilere fayda sağlamalı. Bu bölge büyük bir lojistik merkez olmalı. Bu iş imkânı demek, gelir seviyesinin yükselmesi demek. Kendimiz için değil çocuklarımızın geleceği için bunu başarmalıyız. Biz bunun için yola çıktık” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER