© Kimse Duymasın 2020

MHP'li Koç: "Prim teşvikleri kayıtlı istihdamı artıracak"

1 Kasım çalışmalarını sürdüren İzmir Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Murat Koç, Kınık'ta esnafla buluşup sıkıntıları dinledi, Bergama'da da Şehit ve Gazi Aileleri Derneği ile Bergama Ticaret Odasını ziyaret etti.

Ziyaretlerde partisinin seçim vaatlerinde çalışanlar ve emeklilerin yüzünü güldürecek maddeler olduğunu hatırlatan ve Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında sigortasız çalışanın kalmayacağını ifade eden Murat Koç “Seçim beyannamemizde belirttiğimiz gibi sigortasız çalışma ve çalıştırma önlenerek aktif sigortalı sayısı artırılacak ve bu suretle hem sistemin sürdürülebilirliği sağlanacak, hem de sigortalının mağdur edilmesi önlenecektir. Kayıt dışı işçi istihdamına yol açan mevzuat, maliyet, denetim yetersizliği, bürokrasi gibi hususlarda alınacak tedbirlerle kayıt altına alma özendirilecektir. Prim teşvikleri kayıtlı istihdamı artıracak şekilde düzenlenecektir" dedi.

Çalışanlar ve emekliler huzura kavuşacak

Asgari ücretin net 1.400 TL olacağını ve vergi yükünü de azaltacaklarını dile getiren Murat Koç “Biz bu noktada tüm yükü işverene yüklemeyeceğiz. Yatırımcılarımızın, girişimcilerimizin  rahat bir nefes alması için gerçekleştireceğimiz birçok çalışma ile proje hazır ve uygulamaya geçmeyi bekliyor. Bu noktada MHP’nin 1 Kasım seçimlerini kazanması ve hükümeti kurması büyük önem arz ediyor. Biz MHP olarak terörden, ekonomiye, eğitimden, sağlığa, yoksulluktan, yolsuzluğa kadar birçok problemin çözülmesinde kilit noktadayız” diyerek, 1 Kasım seçimlerinde MHP’ye destek verilmesinin gerçek anlamda ülke ekonomisi ve istikrarı için önemli olduğunu ifade etti. 

MHP iktidarında emeklilerin de huzur ve refaha kavuşacağını ifade eden Koç “Emeklilere, her yıl Mart ve Eylül ayı içinde “Emekli Destek Ödeneği” adı altında iki aylık net asgari ücret tutarında ödeme yapılacaktır. Böylelikle ortalama bin liranın altında aylık alan emekli kalmayacaktır” dedi.

Cinsiyet eşitsizliği ortadan kalkacak

Kadınların toplumda hak ettiği değeri görmesi için çalışacaklarını belirten Koç “MHP iktidarı, kadınlara karşı uygulanan her türlü fiili ve hukuki ayrımcılığa son verecektir. Toplumda var olan cinsiyet eşitsizliği ortadan kalkacaktır. Uygulayacağımız politikalarda erkeklerle kadınlar arasındaki eşitlik prensibi dikkate alınacaktır. Kız çocuklarımızın okullaşma oranını artırmaya yönelik teşvik politikaları yaygınlaştırılacaktır” dedi.

"Kadına yönelik şiddet sona erecektir"

Başta aile olmak üzere kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal farkındalığı güçlendirmek gerektiğine değinen Koç “MHP iktidarı kadınların şiddete maruz kalmasına yol açan kültürel, sosyal, psikolojik ve ekonomik nedenleri ortadan kaldıracak, sivil toplum kuruluşları ve medyanın bu konuda duyarlı hareket etmesini sağlayacaktır. MHP iktidarında kadınların saygınlıklarına gölge düşüren, temel hak ve özgürlüklerini kısıtlayan, istismarlarına yol açarak toplumda geri planda kalmasına sebep olan her türlü çağ dışı uygulamaya sona erecek, MHP iktidarı şiddetin her türlüsünü engelleyecek ve yok edecektir” şeklinde konuştu.

Şehit ve Gazilerin sıkıntıları çözülecek

Son 13 yılda AKP iktidarının şehit ve gazi ailelerini görmezden gelerek haklarını ellerinden aldığını söyleyen Murat Koç “Çıkarılan yasalar biz her ne kadar kabul etmesek de meclis çoğunluğuna sahip olan AKP iktidarı tarafından geçirilmiş, şehit ve gazilerimizin hakları ellerinden alınmıştır. Bu ülkenin gencecik evlatları gözünü kırpmadan canını verirken, rant ve çözüm süreci peşinde koşan AKP iktidarı şehit ve gazilerimize sırtını dönmüş bu ülkenin bölücülerini görerek onları muhatap almış ve ülkeyi yıkıma götürmüştür. Biz MHP iktidarında tüm bu hakları tekrardan geri vereceğiz. Gazilere ve şehit ailelerine yapılan sosyal tazmin ödemelerinin, onurlu bir hayat sürdürülebilecek düzeyde olması sağlanacaktır. Ordu vazife malulleri ile polis vazife malullerinin özlük hakları iyileştirilecek, gaziler arasındaki eşitsizlik ve mağduriyetler giderilecektir.  Gazilere, engelli derecesine bakılmaksızın 3600 günde emekli olabilme hakkı verilecektir. Ücretsiz seyahat kartlarında yaşanan sıkıntılar çözümlenecektir. Malul sayılmayan gazilerin mağduriyetlerini giderecek düzenlemeler yapılacaktır. Gazilerin, şehit ailelerinin ve malûllerin öncelikli olarak işe yerleştirilmeleri, üretime katkıda bulunmaları ve topluma kazandırılmaları sağlanacaktır" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER