© Kimse Duymasın 2020

MHP'li Şahin: "Ayrımcılığa son vereceğiz"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir birinci bölge milletvekili adayı Selahattin Şahin, MHP İzmir Karabağlar İlçe Teşkilatı ile Kadın Kolları üyeleriyle birlikte Karabağlar’da esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Burada yaptığı görüşmelerde kadınlara seslenen Şahin, MHP iktidarında toplumsal cinsiyet eşitliğinin olduğu bir Türkiye inşa edeceklerinin sözünü verdi.

Kadınların toplumda hak ettiği değeri görmesi için çalışacaklarını belirten Şahin, “MHP iktidarı, kadınlara karşı uygulanan her türlü fiili ve hukuki ayrımcılığa son verecektir. Toplumda var olan cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıracağız. Uygulayacağımız politikalarda erkeklerle kadınlar arasındaki eşitlik prensibi dikkate alınacaktır. Kız çocuklarımız başladıkları eğitimlerini tamamlayamıyor. Kız çocuklarımızın okullaşma oranını artırmaya yönelik teşvik politikaları yaygınlaştırılacaktır” dedi.
 
"Kadına yönelik şiddet sona erecektir"
 
Başta aile olmak üzere kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal farkındalığı güçlendirmek gerektiğine değinen Şahin, “MHP iktidarı kadınların şiddete maruz kalmasına yol açan kültürel, sosyal, psikolojik ve ekonomik nedenleri ortadan kaldıracak, sivil toplum kuruluşları ve medyanın bu konuda duyarlı hareket etmesini sağlayacaktır. MHP iktidarında Kadınların saygınlıklarına gölge düşüren, temel hak ve özgürlüklerini kısıtlayan, istismarlarına yol açarak toplumda geri planda kalmasına sebep olan her türlü çağ dışı uygulama sona erecek, MHP iktidarı şiddetin her türlüsünü engelleyecek ve yok edecektir” diye konuştu.
 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER