© Kimse Duymasın 2020

Mustafa Balbay: "Genç ölümler ülkesi olduk"

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, taziye ziyaretlerinin ve cenaze namazlarının seçim çalışmalarını ikinci plana ittiğini belirterek, "Genç ölümler ülkesi olduk. Acımızı yaşayacağız, paylaşacağız. Ancak bu umutsuzluğa kapıldığımız anlamına gelmesin. Umuda ne kurşun işler ne bomba" diye konuştu.

Bu haftayı İzmir'in Karşıyaka, Bornova, Kemalpaşa, Bayraklı, Ödemiş ilçelerinin yanında taziye ve anmalar nedeniyle Ankara ve Malatya'da geçiren Balbay, dün akşam Halk TV'de Fatih Ertürk'ün hazırlayıp sunduğu “Türkiye Nereye” programında genel durumu değerlendirdi. Balbay teröre kesinlikle yenik düşmeyeceklerini belirterek şunları söyledi:
 
"Barışta oğullar babalarını toprağa verir. Savaşta ise babalar oğullarını toprağa verir. Türkiye genç ölümler ülkesi oldu. Anadolu'da bir söz vardır; Allah sıralı ölüm versin derler. Artık sırasız ölümler ülkesi olduk. Boynumuzu büküp bunu kabul edemeyiz. 1 Kasım'da bu makus talihimizi yeneceğiz."
 
AKP'nin 13 yıldır ektiğini son yıllarda biçmeye başladığını söyleyen Balbay şöyle devam etti:
 
"Arkadaşlar AKP terörle mücadele ile mukaveleyi birbirine karıştırdı. Düne kadar omuz omuza oldukları kişilere şimdi omuz atıp üste çıkmaya çalışıyorlar. Devlet işleri öksürük gibidir. Ne kadar gizli tutmaya çalışırsanız çalışın bir gün açığa çıkar. Adım adım ortaya çıkıyor ki IŞİD AKP ile yaşıt"
 
Halkı da terör korkusuna yenik düşmemeye çağıran Balbay, "Halkın sessizliği, bombaların kurşunların sesinden daha ürkütücüdür. Teröre boyun eğdiğimiz, umudumuzu yitirdiğimiz gün terör amacına ulaşmış olur" dedi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER