© Kimse Duymasın 2020

Özlem Gül'e teşekkür plaketi...

Açılış Konuşmalarını Dışişleri Bakan Yardımcımız AB Başkanı Büyükelçi Sayın Faruk Kaymakcı’nın yaptığı ve “Kentleşme, Kardeş Şehirler ve Kent Diplomasisi” konulu konuşması ile programa renk katan Tarih Profesörü İlber Ortaylı'nın da katıldığı “Türkiye Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Zirvesi” Ankara’da gerçekleştirildi.

Türkiye ve Avrupa Birliği arasında Şehir Eşleştirme programı kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenmeye hak kazanmış, İzmir Valiliği tarafından yürütülen “Birlikte, Daha Güçlü” projesi kapsamında, “şehir eşleştirme yöntemiyle yerel idarelerin göç yönetimi politikalarını geliştirmeye yardımcı olmak ve iyi uygulamaları paylaşarak ilişkileri güçlendirmek” hedeflenmektedir.  Valiliğimiz tarafından hazırlanan, 12 ay süreli projemiz kapsamında İtalya’nın Molise bölgesinde bulunan Ripalimosani şehri ile eşleşme sağlanarak her iki şehir arasında “Göç Yönetimi” konusunda işbirliği antlaşması imzalanmıştır. Proje; İtalya’dan  Ripalimosani Belediyesi, A.RE.S Scarl ve Türkiye’den Dünya Doktorları Derneği tarafından yürütülmektedir.

Türkiye genelinden pek çok başvuru arasından seçilen ve 23 proje arasına girmeyi başaran “Birlikte, Daha Güçlü” projesi tanıtım faaliyetlerinin de gerçekleştirildiği programa İzmir Valiliği adına Proje genel koordinatörü olarak Proje Uzmanı Özlem Gül katılarak, AB Başkanlığı Proje Uygulama Daire Başkanı Hakan ATİK’in takdim ettiği teşekkür plaketini almıştır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER