© Kimse Duymasın 2020

PETKİM GELECEĞİN YÖNETİCİLERİNİ YETİŞTİRİYOR

MBA (Master of Business Administration) programı ilk mezunlarını verdi.

Petkim ve İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı EnstitÜsÜ arasında 2011 yılında imzalanan protokol gereğince başlatılan MBA (Master of Business Administration) programı ilk mezunlarını verdi. Petkim KÜltÜr Merkezinde dÜzenlenen törende 29 Petkim çalışanı diplomalarını alırken, aileleri ile birlikte bÜyÜk sevinç yaşadı. 25i beyaz yakalı, 4Ü mavi yakalı olmak Üzere toplam 29 fakÜlte mezunu çalışanın yer aldığı MBA programı, 3 yarıyıl ve 504 saatlik eğitim sÜrecini kapsadı.

YENİ DÖNEM EYLÜL AYINDA BAŞLAYACAK

 ÖdÜl töreninde konuşan Petkim Genel MÜdÜrÜ Sadettin Korkut, İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı EnstitÜsÜ ile Petkim arasındaki işbirliğinin ilk meyvelerini topladıklarını belirterek, Petkim Akademi bÜnyesinde gerçekleşen MBA programı ile geleceğin yöneticilerini yetiştirdiklerini söyledi. Şirket olarak çalışanların kariyer planlarına bÜyÜk önem verdiklerini ve her tÜrlÜ desteği sağladıklarını kaydeden Korkut, Petkim Akademi bÜnyesinde açılan MBA programının, TÜrk ekonomisinin en önemli sorunları arasında yer alan Üniversite-sanayi işbirliğinin en özgÜn örneklerinden birini oluşturduğunu belirtti.
 “TÜrk sanayisinde geçirdiğim 30 yıllık iş yaşamımda gördÜğÜm en önemli eksiklik, nitelikli insan gÜcÜ oldu” diyen Korkut, teori dÜnyası ile pratik dÜnyası arasındaki köprÜlerin yeterince kurulamadığını, bu durumun sonucu olarak işverenlerin nitelikli işgÜcÜ aradığı bir ortamda sokakların işsiz insanlarla dolu olduğunu kaydetti. Petkim Akademi projesinin çalışma hayatının tÜm kademelerinde, özellikle de nitelikli ara işgÜcÜnÜn yetiştirilmesinde çok önemli bir işlev yÜkleneceğine dikkat çeken Korkut, şöyle devam etti:
“Umuyorum bu muhteşem birlikteliğimiz ve sinerjimiz örnek olur ve tÜm sektörlere yaygınlaşır. Biz Petkim olarak ileride şirketimizi yönetecek kadroların kariyer planlarına bÜyÜk önem veriyor, destekliyoruz ve her tÜrlÜ özveriyi gösteriyoruz. Bu eğitimi alan arkadaşlarımız gelecekte Petkimin yönetim kadrolarını devralacak, bizlerin taşıdığı bayrağı daha yukarılara çıkaracaklar. MBA programımız 2013 yılı gÜz döneminde de devam edecek. Derslerimiz 20 EylÜl 2013 tarihinde başlayacak. Bu program, çalışanlarımızın çeşitli dÜzeylerdeki geniş kapsamlı sorunlarla başa çıkabilmek için gerekli olan analiz yeteneği ve bilgi birikimiyle donatılarak kariyerlerini desteklemeyi hedefliyor. Program ayrıca, kuram, uygulama, teşhis ve karar verme kavramlarının yanı sıra iletişim becerilerinin de gelişimini sağlıyor.”

TÜRKİYE VE AVRUPANIN İLK MBA ENSTİTÜSÜ

İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı EnstitÜsÜ MÜdÜrÜ Prof. Dr. Recep Pekdemir ise,  Petkim ile yapılan ortak projenin kendi binaları dışında yapılan ilk mezuniyet törenleri olduğunu hatırlatarak, MBA programının diğer devlet Üniversitelerine de örnek oluşturacağını vurguladı. İşletme İktisadı EnsitÜsÜnÜn sadece TÜrkiyenin değil, Avrupanın ilk MBA okulu olduğuna dikkat çeken Prof. Pekdemir, Üniversite ile iş hayatı arasında çok önemli bir köprÜ oluşturduklarını anımsattı. Mezunlara da seslenen Prof. Pekdemir, 1956 yılından bugÜne TÜrk özel sektörÜnde ve iş dÜnyasında çok önemli başarılara imza atan mezunlar verdiklerini kaydetti. Bu mezunlar arasında SOCAR TÜrkiye Başkanı ve CEOsu Kenan Yavuzun da bulunduğunu vurgulayan Pekdemir, TÜrkiyede çağdaş anlamda işletmeci ve yönetici yetiştiren ilk eğitim kurumu olmanın yanında, işletmecilik alanında ilk kez lisansÜstÜ eğitimini başlatan kuruluş olduklarını vurguladı.

MBA PROGRAMINDAN SATIR BAŞLARI

• Petkim ile İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı EnstitÜsÜ arasında 30 Haziran 2011 tarihinde imzalanan protokol gereğince hazırlıklarına başlanan MBA programı 24 Şubat 2012 tarihinde ilk eğitimine başladı.
• 25i beyaz yakalı, 4Ü mavi yakalı olmak Üzere toplam 29 fakÜlte mezunu çalışanın yer aldığı MBA programı 3 yarıyıl sÜrdÜ. 12 ders ve 36 krediden oluşan toplam 504 saatlik eğitim sÜrecini kapsadı.
• Petkim çalışanları MBA programı kapsamında mesai saatleri dışında cuma gÜnleri 16.00-22.00 ve cumartesi gÜnleri ise 10.00-16.00 saatleri arasında Petkim Eğitim Merkezinde eğitim gördÜ.
• MBA programının eğitimleri, İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı EnstitÜsÜ Öğretim Üyeleri tarafından verildi. 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER