© Kimse Duymasın 2020

PETKİM PLASTİK DEVLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Petkim Plastik Sektörünün Dev Buluşması Plast Eurasiada

Petkim Genel MÜdÜrÜ Sadettin Korkut: Petkim yerli Üretici kimliğinin yanı sıra, mÜşterilerine 7 gÜn 24 saat teknik ve satış sonrası hizmet veriyor. MÜşterilerimizle her an iletişim halindeyiz, fuarda yÜz yÜze iletişimle bunu daha gÜçlÜ hale getiriyoruz.

Plastik sektörÜnÜn dÜnyadaki en önemli buluşma noktalarından biri olan Uluslararası İstanbul Plastik EndÜstrisi Fuarı (PLAST EURASIA) 23. kez kapılarını açtı. TÜyap BeylikdÜzÜ Fuar ve Kongre Merkezinde TÜyap ve Pagev işbirliğinde dÜzenlenen; plastik sektörÜnÜn yerli ve yabancı şirketlerini bir araya getiren Plast Eurasia,  90 bin metrekare alanda bin 100 firmayı buluşturdu. TÜrkiyenin tek petrokimyasal hammadde Üreticisi Petkim, fuardaki standında mÜşterileriyle buluştu. 

Petkim Genel MÜdÜrÜ Sadettin Korkut, Üretim kapasitesi ile Avrupada ikinci konumda olan TÜrk plastik sektörÜnÜn, dÜnya liginde görÜcÜye çıktığı en önemli fuarda yer almaktan mutlu olduklarını belirterek, “SektörÜnde TÜrkiyenin ilk ve tek yerli Üreticisi olarak mÜşterilerimizle en önemli buluşma noktalarımız arasında bu fuar yer alıyor. Plast Eurasia, sektör firmalarının rekabet gÜçlerini arttırmalarına, yeni pazarlara ulaşmalarına bÜyÜk katkı sağlıyor. Bu yÜzden fuara bÜyÜk önem veriyoruz. Petkimi rakiplerinden ayıran en bÜyÜk fark, yerli Üretici kimliğinin yanı sıra, mÜşterilerine 7 gÜn 24 saat teknik ve satış sonrası hizmet verebilmesidir. Mevcut ve potansiyel mÜşterilerimizle her an iletişim halindeyiz. YÜz yÜze iletişimle bunu daha gÜçlÜ hale getiriyoruz. MÜşterilerimizin taleplerini ve beklentilerini dinleyerek hemen çözÜm Üretme noktasında bu tÜr fuarlar önemli bir misyona sahip. MÜşterilerimizle beraber iş yapacağız. İşimizi birlikte bÜyÜteceğiz. Şirketimizin Satış, Pazarlama, Lojistik, Üretim, Ar-Ge ve Kalite Sağlama departmanlarından yaklaşık 35 kişilik bir ekip ile fuarda yer alıyoruz” dedi.

Plastik sektörÜnÜn özellikle son 10 yılda çok önemli yatırımlara ve Üretim kapasitelerine imza attığını hatırlatan Genel MÜdÜr Korkut; ambalaj, inşaat, elektronik, tarım, otomotiv, tekstil, iletişim, sağlık gibi onlarca sektörÜn vazgeçilmez hammaddesi olan plastiğin çöp olmadığını; ayrıştırılabilir ve geri dönÜştÜrÜlebilir olması nedeniyle sÜrdÜrÜlebilir kalkınma ve çevrenin korunmasında çok önemli potansiyel taşıdığına dikkat çekti.

Başta yerel yönetimler olmak Üzere toplumun tÜm kesimlerinin bu konuda daha bilinçli olması gerektiğine dikkat çeken Korkut, şu değerlendirmeyi yaptı: “Petkimin Ürettiği hammadde, binlerce KOBİnin emeği ile hayatımızı kolaylaştıran, zenginliğimizi artıran ÜrÜnlere dönÜşÜyor. Bu ÜrÜnlerin geri dönÜşÜmÜnde ilk adım hiç şÜphesiz eğitimden geçiyor. Çocuklarımızdan ve ev hanımlarımızdan başlayarak, toplumun tÜm kesimlerine dalga dalga yayılan bilinçlenmeyi artırmak zorundayız.”
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER