© Kimse Duymasın 2020

PRİŞTİNA BEGOS'U ZİYARET ETTİ

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Piriştina ile neşter vuracak bir işbirliği kararı alındı.

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Levent Piriştina'nın Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS)'ni ziyareti sırasında ilçenin istihdam sorununa neşter vuracak bir işbirliği kararı alındı. Piriştina kalifiye eleman sıkıntısından dert yanan sanayicilere, "Biz eğitelim, siz istihdam edin" önerisi getirdi.

Piriştina'nın Üç bölgeden oluşan BEGOS'u ziyareti sırasında içmenin en bÜyÜk sıkıntılarından olan istihdam sorunu da ele alındı. BEGOS Yönetim Kurulu'nda görev yapan sanayiciler, kalifiye eleman sıkıntısı bulmakta zorlandıklarını belirtti. Piriştina ise, göreve gelmesi durumunda bu sıkıntıyı birlikte çözebileceklerine dikkat çekti. İŞKUR'u da dahil ederek bir proje yapabileceklerini belirten Piriştina, kalifiye eleman sıkıntısının giderilebileceğini ifade etti. Ege Hazır Giyim İhracatçıları Birliği Başkanı ve BEGOS Yönetim Kurulu Üyesi Emre KızılgÜneşler, vasıfsız bir elemanı 3 ay içinde kalifeye hale getirebildiklerini belirterek, "Belediye ile işbirliği yaparak özellikle kadın istihdamına çözÜm getirebiliriz. Biz makine de sağlayabiliriz" diye konuştu. BEGOS Başkanı Timur Yaykıran ise, bölgedeki 58 fabrikanın da kalifiye eleman sıkıntısı olduğunu, işçilerin çoğunu başka ilçelerden temin etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

BEGOS Başkanı Timur Yaykıran 2013 ihracatının 250 milyon dolar olduğunu, 2014 sonunda bölgelerindeki fabrika sayısının 100'e ulaşacağını söyledi. 9 bin 500 kişinin çalıştığı bölgede tÜm fabrikalar bittiğinde 17 bin 500 kişiye istihdam sağlanacağını dile getiren Yaykıran, ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını da kaydetti. Uçan yolun bitirilmesini beklediklerini belirten Yaykıran, "Çevreyolundan da bölgemize bağlantı istiyoruz. Uçan yol bitirilir ve çevreyolundan bölgemize bir bağlantı sağlanırsa bÜyÜk rahatlama yaşarız. Ayrıca Buca Belediyesi yÜzde 5 oranında ortağımız. Bize daha çok sahip çıksın istiyoruz" dedi.

Genç Aday Piriştina ise, destek sözÜ vererek, "Sözde değil özde destek için yola çıktık. Uçan yol ve çevre yolu konusunu görev ediniyor, bu konuda elimden geleni yapacağımı bilmenizi istiyorum. Sizleri iş dÜnyasının içinden gelen biri olarak çok iyi anlıyorum. Bu dönem belediye olarak size sözde değil özde destek vermek Üzere yola çıktık. Meclis Üyesi adaylarımızın her biri de belediye başkanı kadar bilgili ve çalışkandır. İlişkilerimiz bu dönem sıçrama yapacaktır" dedi. Piriştina, daha sonra fabrikaları gezerek tekstil işçileriyle sohbet etti.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER