© Kimse Duymasın 2020

SEZER DOĞAN İZMİR'İ DÜŞLEYEREK ANILDI...

İzmir basınının duayen isimlerinden Sezer Doğan, ölümünün 9. yılında anıldı

Ege Telgraf Gazetesi'nin Onursal Başkanı, İzmir basınının duayen isimlerinden Sezer Doğan,  "1. Sezer Doğan 'İzmir'i DÜşlÜyorum" başlıklı haber, afiş ve fotoğraf yarışması ile ölÜmÜnÜn 9. yılında anıldı

21 Mart 2004 tarihinde hayatını kaybeden Ege Telgraf Gazetesi Onursal Başkanı Sezer Doğan, ölÜmÜnÜn 9. yılında dÜzenlenen 1. Sezer Doğan "İzmir'i DÜşlÜyorum" başlıklı, haber, afiş ve fotoğraf yarışması ile ailesi, dostları ve İzmir basını tarafından anıldı. Ege İhracatçı Birlikleri'nde gerçekleştirilen yarışmaya ilgi bÜyÜk olurken, İzmir'deki 3 Teknik Meslek Lisesi'nin afiş dalında 11, fotoğraf dalında 29, haber dalında ise 28 eserle iştirak ettiği ödÜl töreninde 1., 2., 3. İle mansiyon ödÜlÜ alan eserler sahiplerini buldu.

Ege İhracatçı Birlikleri Konferans salonunda dÜzenlenen anma törenine, Devlet Eski Bakanlarından Işılay Saygın, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Sezer Doğanın eşi Ege Telgraf Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nurten Doğan olmak Üzere meslek dostları ve İzmir gazeteciliğine kazandırdığı isimlerde katıldı.

Sezer Doğan'ın kızı ve Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Suphandağlı, "Sezer Doğan insanları ve bu kenti çok sevdi. Sezer Doğan, bana ve dostlarına göre çekirdekten yetişip, merdivenleri teker teker tırmanarak bir yerlere gelen bir gazeteciydi. BÜyÜk zorluklar, çabaların ardından Ege Telgraf'ın işverini oldu. Ege Telgraf Gazetesi, Sezer Doğan'ın ailesinden sonra her şeyiydi. Sezer Doğan İzmir'de gazetecilere ağabeylik, babalık arkadaşlık yapmıştı. İzmir'de gazeteciliğe başlayanlar için onun döneminde Ege Telgraf Gazetesi bir okul görevi gördÜ Hiçbir zaman şahsi çıkarları için gazeteyi kullanmadı. Onuru ile bize gazeteyi miras bıraktı. Bizde bunu sÜrdÜrmeyi görev edindi. Yaşamı boyunca çok çalıştı. Ani vefatından sonra Ege Telgraf Gazetesi'nin bayrağını bizler devraldık. İzmir sevdalısı Sezer Doğan'ın adını yaşatmak için bir böyle bir yarışma dÜzenledik. Katkı veren bÜtÜn arkadaşlarımıza teşekkÜr ediyorum" dedi.

1. Sezer Doğan 'İzmir'i DÜşlÜyorum' başlıklı haber, afiş ve fotoğraf yarışmasında haber dalında birinciliği  Necip Demir Ticaret Meslek Lisesinden Tuğde Yıldız, ikinciliği Ali Osman Konakçı Lisesinden Seher Gövenç, Ali Osman Konakçı Lisesinden ÜçÜncÜlÜğÜ ise Şeyda Aksu alırken, mansiyon ödÜlÜ ise Necip Demir Ticaret Meslek Lisesinden Can Çubukçu'ya verildi.

Fotoğraf dalında ise Ali Osman Konakçı Lisesinden Caner Kelici birinci olurken, ikinci Ali Osman Konakçı Lisesinden İlker TÜmer Ali, ÜçÜncÜ ise yine aynı liseden Onur Kuru oldu. Mansiyon ödÜlÜnÜ ise Çınarlı Teknik Meslek Lisesinden Ecem Kansoy aldı.

Afiş dalında ödÜllerin sahiplerinin de belirlendiği yarışmada birinciliği , Ali Osman Konakçı Lisesinden Uğur Kepir, ikinciliği, Ali Osman Konakçı Lisesinden Enfal Öney, ÜçÜncÜlÜğÜ ise yine aynı liseden Tuğçe Korkmaz alırken, mansiyon ödÜlÜ BÜşra Kaya'ya verildi. Ayrıca yarışmaya katılan öğrencilere katılım belgesi takdim edilirken, dereceye girenlere laptop, tablet, mp3 player hediye edildi.

Ege Telgraf Gazetesi'nin Onursal Başkanı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin eski Genel Sekreteri, İzmir basının duayen isimlerinden Sezer Doğan, İstanbul, Ankara ve İzmir olmak Üzere TÜrkiye'nin birçok yerinde görev yapan gazeteciyi yetiştirmişti. 2004 yılında vefat eden Sezer Doğan, gazetecilik mesleğine 1963 yılında Sabah Postasında spor muhabiri olarak başlamış, 1966 yılında da yıllar sonra sahibi olacağı Ege Telgraf Gazetesine geçmişti. 1984 yılından beri Ege Telgrafın sahipliğini de Üstlenen Doğan, vefatına kadar burada gazetecilik mesleğini sÜrdÜrmÜş ve aynı zamanda yÜzlerce gazeteciye de hocalık etmişti. İzmir Gazeteciler Cemiyetinin de uzun yıllar yönetiminde yer alan Sezer Doğan, yönetim kurulu Üyeliği ve genel sekreterlik görevlerinde bulunmuştu.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER