STAR RAFİNERİSİ İÇİN İMZALAR ATILDI.
EKONOMİAliyev, SOCARın 2018 yılına kadar Türkiyeye 17 milyar dolar yatırım yapacağını hatırlatttı.
Temeli 25 Ekim 2011 tarihinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan SOCAR TÜrkiye Ege Rafinerisinin (STAR) altyapı ve hafriyat çalışmalarında sona yaklaşılırken, TÜrkiyenin bu en bÜyÜk yatırımının inşaat sÜrecinde çok önemli bir eşik daha aşıldı. Rafinerinin İnşaat, MÜhendislik ve Tedarik sÜreçlerini içeren anlaşmalar dÜnya devi dört firmayla bugÜn imzalandı.
İstanbul Çırağan Otelinde dÜzenlenen törende anlaşmaya SOCAR Uluslararası Yatırımlar Sorumlusu ve Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, SOCAR TÜrkiye Başkanı (CEO) Kenan Yavuz ve EPC konsorsiyumunun lideri olan İspanyol Tecnicas Reunidas şirketinin Genel Sekreteri Jose Pedro Sebastian De Erice ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel DirektörÜ Enrique Alsina Massana ile birlikte Saipem, GS Engineering ve Itochu firmalarının temsilcileri imza koydu.
TÜrkiyede çok bÜyÜk projelere imza attıklarını vurgulayan SOCAR Uluslararası Yatırımlar Sorumlusu ve Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev; Petkim özelleştirilmesi ile ivme kazanan Azerbaycan-TÜrkiye arasındaki stratejik ortaklığın SOCAR TÜrkiye Ege Rafinerisi, petrokimya, enerji, lojistik projeleri ve TANAP ile daha bÜyÜk gÜç kazanacağının altını çizdi. Aliyev, SOCARın 2018 yılına kadar TÜrkiyeye 17 milyar dolar yatırım yapacağını hatırlatarak, “Bunun yaklaşık 7-8 milyar dolarını TÜrkiyenin ilk kimya endÜstri parkı olacak olan ‘Value-Site vizyonumuz çerçevesinde Petkim Yarımadasına yapacağız. STAR Rafinerisi ‘Rafineri-Petrokimya-Enerji-Lojistik Entegrasyonunun en temel basamağı ve olmazsa olmazı... 25 Ekim 2011de görkemli bir törenle temelini attığımız STAR Rafinerisinde bugÜn çok önemli bir aşamaya geldik. Rafinerimiz başta olmak Üzere yeni yatırımlarımızın artan enerji gereksinimini karşılayabilmek için çalışmalarımız devam ediyor. Lojistik tarafta APM Terminals ile uzun sÜreli işletme anlaşması imzalayarak çok önemli bir adım attık. Petkim bÜnyesinde kapasite artış ve yeni ÜrÜn yatırımlarımız devam ediyor. ‘Value-Site vizyonumuz çerçevesinde 2023 yılında, söz verdiğimiz dikey entegrasyonu bÜyÜk ölçÜde tamamlamış olacağız. Bu vesile ile TR-SAIPEM-GS-ITOCHU konsorsiyumunun geniş tecrÜbelerine hoşgeldiniz diyor, bu işbirliğinin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Törende konuşan EPC konsorsiyumunun lideri İspanyol Tecnicas Reunidasın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEOsu Juan Lladó, “dÜnyanın son 5 yıldır ekonomik krizin etkileri ile karşı karşıya kaldığına, kÜresel piyasalarda yaşanan talep dܺܺÜnÜn rafineri gibi dev yatırımlar için erteleme nedeni olduğuna, bÜtÜn bu olumsuz gelişmelere rağmen STAR Rafinerisi yatırımının devam ettiğine” dikkat çekti.
Ancak, STAR Rafinerisi yatırımının, TÜrkiyedeki özel konumu nedeniyle her zaman verimli bir yatırım olma özelliğini koruduğunu kaydeden Lladó, çalışmanın başarılı bir şekilde tamamlanması için söz verdiklerinin altını çizdi. Lladó dört farklı Ülkeden oluşan konsorsiyumun, bu yatırımın en önemli sÜrecinde SOCARla işbirliği yapmaktan bÜyÜk onur duyduklarını sözlerine ekledi.
SOCAR TÜrkiye Başkanı (CEO) Kenan Yavuz ise, SOCAR TÜrkiyenin Petkim Yarımadası için belirlediği Rafineri-Petrokimya-Enerji-Lojistik Entegrasyonunun en önemli adımı olan STAR Rafinerisinin, atılan imzalardan sonra 51 ay içinde faaliyetine başlamasını öngördÜklerini söyledi. Toplam sabit yatırım tutarı yaklaşık 4 Milyar Dolar olan yatırımın, geçtiğimiz yılın aralık ayında TÜrkiyenin ilk Stratejik Yatırım Teşvik Belgesini aldığını da anımsatan Yavuz, bu dev projenin TÜrkiyeyi pek çok ilk ile tanıştıracağını da vurguladı.
Yavuz, sözlerini şöyle sÜrdÜrdÜ: “Rafinerimizin çevresel anlamda sÜrdÜrÜlebilir olması için yapılan harcamaları bir yÜk değil, aksine projenin vazgeçilmez bir parçası olarak kabul ettik. BugÜne kadar tamamı özkaynaklarımızdan olmak Üzere 185 Milyon Dolar harcama yaptık. Daha önce yaptığımız açıklamalarda ‘TÜrkiyenin en kapsamlı yerlileştirme projesi olarak adlandırdığımız projemizin, dÜnyanın en yÜksek teknolojisine sahip ve en çevreci rafinerilerinden biri olacağını da gururla söylemek istiyorum. Ülkemizin cari açığını net 2.5 Milyar Dolar aşağı çekecek. STAR Rafinerisi, Ülkemizde Rafineri-Petrokimya entegrasyonunu başlatan ilk yatırım olarak, TÜrkiyenin tek petrokimyasal Üreticisi olan Petkime hammadde gÜvenilirliği sağlayacak, katma değeri yÜksek ÜrÜnlerin Üretilmesinin önÜnÜ açacak ve TÜrkiye kimya sanayisini geleceğe taşıyacak en önemli yatırım projelerinden biri olacak. Ayrıca ‘İki Devlet, Bir Millet ÜlkÜsÜ Üzerinde yÜkselişini sÜrdÜren TÜrkiye- Azerbaycan stratejik ortaklığı, bu muhteşem yatırımla yepyeni bir ivme kazanacak.”
İhale sÜreçlerinde çok titiz bir çalışma sÜrdÜrerek, son derece gÜçlÜ bir konsorsiyum ile imza aşamasına geldiklerine dikkat çeken Kenan Yavuz, İspanyanın Tecnicas Reunidas şirketinin liderliğinde, Saipem (İtalya)-GS Engineering (GÜney Kore) ve Itochu (Japonya) firmalarının bu sÜreci Üstleneceğini sözlerine ekledi.
Yılda 10 Milyon Ton ham petrol işleme kapasitesine sahip olacak STAR Rafinerisinin petrokimya sektörÜnÜ hammaddede dışa bağımlılıktan kurtaracağını açıklayan SOCAR TÜrkiye Başkanı Kenan Yavuz, şöyle devam etti:
“Yaklaşık 1.3 milyon ton/yıl nafta ve Ülkemizdeki cari açığın önemli bileşenlerinden olan dizel, jet yakıtı ve yine petrokimyasal ÜrÜnlerin hammaddesi olan LPG gibi petrol ÜrÜnlerinin Üretimini gerçekleştireceğiz. Bu yatırım Ülkemizin en bÜyÜk yerlileştirme projesidir. Rafinerinin Üretime başlaması ile Ülkemizin ithalatla karşıladığı ÜrÜnlerde milyarlarca dolarlık döviz tasarrufu sağlanacak. Rafinerimiz Ural, Azerbaycan ve KerkÜk gibi çeşitli ham petrolleri işleyebilecek esnek Üretim proseslerine sahip olacak. STAR Rafinerisi bir taraftan Petkimin hammadde ikmal gÜvenliğini sağlarken, diğer taraftan gerek mevcut altyapının ortaklaşa kullanımı, gerekse Üretilen yan ÜrÜnlerin karşılıklı gönderilerek daha yÜksek artı değer sağlandığı rafineri-petrokimya entegrasyonuyla ilave sinerji yaratılmasına imkân sağlayacak. Rafineride Üretilecek yıllık 10 milyon ton rafinaj ÜrÜnÜnÜn yaklaşık 2 milyon tonu bizzat Petkim tarafından tÜketilecek. Yani daha Üretime geçmeden ÜrÜnÜmÜzÜn alıcısının hazır olduğunu biliyoruz. Bu durum Petkimin bilançosuna da olumlu yansıyacak; taşıma, stoklama ve kalite maliyetlerinden çok önemli miktarda tasarruf sağlanacak.”
STAR RAFİNERİSİNDEN
•10 milyon ton / yıl kapasiteli STAR Rafinerisi; Ural, Azeri Light ve KerkÜk gibi çeşitli ham petrol tÜrlerini işleyebilecek kabiliyete sahip olarak dizayn edilecek.
•Rafineri Petkim Yarımadasında yaklaşık 2.300 dönÜm alanda kurulacak.
•Rafineri tam kapasite ile Üretime geçtiği zaman yılda 4 milyon 900 bin ton Ultra DÜşÜk KÜkÜrtlÜ Motorin, 1 milyon 300 bin ton Nafta, 457 bin ton Karışık Ksilen, 1 milyon 630 bin ton Jet Yakıtı, 260 bin ton LPG, 525 bin ton Reformat, 692 bin ton Petrokok ve 159 bin ton KÜkÜrt Üretecek.
•Projede en Üst seviyedeki AB normları ve çevresel standartlar uygulanacak.
•Toplam 63 tankın bulunacağı STAR Rafinerisi, yaklaşık 1 milyon 640 bin metrekÜp depolama kapasitesine sahip olacak.
SOCAR TURKEY ENERJİ A.Ş. (STEAŞ):
SOCAR Turkey Enerji A.Ş., Azerbaycan ile TÜrkiye arasında gittikçe gÜçlenen ekonomik işbirliğinin en önemli temsilcisidir. Çağdaş Azerbaycanın Kurucusu ve merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyevin “Bir Millet, İki Devlet” ÜlkÜsÜyle gelişmeye devam eden TÜrkiye-Azerbaycan ilişkilerini ekonomik boyutta gÜçlendiren birçok girişimin altına imzasını atan SOCAR TÜrkiye, her geçen yıl iki kardeş Ülke arasındaki bağları daha da sağlamlaştırmaktadır.
SOCAR TÜrkiye, Petkim ile ilgili stratejik planlarını ve yeni yatırımlarını bÜyÜk bir kararlılıkla gerçekleştirmektedir. Şirketimiz; Petkim Yarımadası Üzerinde planlanan ve gerçekleştirilen yatırımlarıyla, katma değeri yÜksek ÜrÜnlerin yurtiçinde Üretilmesini sağlayarak Ülkemizde Üretim ve ihracatta dışa bağımlılığı azaltmayı amaçlamaktadır. Grubumuz; Petkim “Value-Site” 2023 vizyonuyla, “Rafineri-Petrokimya-Enerji-Lojistik” entegrasyonunu uygulamaya dönÜştÜrerek ham petrol ile başlayan ve nihai ÜrÜnle sona eren katma değer zincirini hayata geçirmek suretiyle, Petkim Yarımadasını Avrupanın en bÜyÜk Üretim merkezlerinden biri haline getirecektir. Ayrıca Cumhuriyetimizin 100. yılında Petkim “Value-Site” projesini uygulayarak Ülkemizin rekabet gÜcÜnÜ artırmayı hedeflemektedir.
2012 Haziran ayında, Azerbaycan ve TÜrkiye arasında hÜkÜmetler arası imzaların atıldığı Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP), TÜrkiyenin dÜnya coğrafyasında bir enerji koridoru olması yolunda bugÜne kadar atılan en stratejik adımlardan biridir. TÜrkiyeyi doğudan batıya geçecek olan TANAP projesi kapsamında döşenecek boru hattı yaklaşık 2000 km uzunlukta olacaktır.
SOCAR ayrıca, doğalgaz ihracatı ve satışında TÜrkiye ve Avrupaya daha kolay bir tedarik olanağı sağlamak ve daha dÜşÜk maliyetli alternatif bir kaynak olarak Azeri gazını TÜrkiye doğalgaz pazarına sunmak amacıyla, SOCAR Gaz Ticareti A.Ş. vasıtasıyla Azerbaycandan TÜrkiyeye doğalgaz ithal etmeye başlamıştır. Bu konuda hedefimiz TÜrkiyenin doğalgaz piyasasında %20 pazar payına ulaşmak ve doğalgaz pazarında alternatif bir aktör olmaktır.
SOCAR Turkey Enerji A.Ş. olarak hedefimiz gelecek beş yıl içinde 17 milyar dolar ciro ile TÜrkiyenin Üç bÜyÜk holdinginden biri olmak ve 2023 yılına kadar Rafineri-Petrokimya-Enerji-Lojistik entegrasyonunu tamamlayarak, TÜrkiye'nin en bÜyÜk Üretim gÜcÜ haline gelmektir. SOCAR TÜrkiye, gerçekleştireceğinden emin olduğu bu hedeflere doğru hızla ilerlerken, iki kardeş Ülke TÜrkiye ve Azerbaycanın ekonomik ilişkilerine en Üst dÜzeyde katma değer sağlamayı kendisine görev bilmektedir.
STAR RAFİNERİ A.Ş.
SOCAR TÜrkiye'nin PETKİM Yarımadası Üzerindeki gelecek projeksiyonlarının önÜnÜ açacak ve ham madde gÜvenilirliği sağlayacak olan 10 milyon ton ham petrol işleme kapasiteli rafineri yatırımı, 10 EylÜl 2008 tarihinde kurulan STAR Rafineri A.Ş. tarafından gerçekleştirilecektir.
Çevre dostu ileri teknoloji ile kurulacak olan STAR Rafinerisi'nde, petrokimya sektörÜnÜ dışa bağımlılıktan kurtaracak 1,3 milyon tonluk nafta ve Ülkemizdeki cari açığın önemli bileşenlerinden olan dizel, jet yakıtı ve yine petrokimyasal ÜrÜnlerin ham maddesi olan LPG gibi petrol ÜrÜnlerinin Üretimi gerçekleştirilecektir. Temeli 25 Ekim 2011 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ve TÜrkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan STAR Rafinerisi, TÜrkiyenin ilk stratejik yatırım teşvik belgesini almıştır. Rafineri sahasının hazırlanması çerçevesinde hafriyat çalışmaları bÜyÜk oranda tamamlanmıştır. STAR Rafinerisi İspanyol Técnicas Reunidas, İtalyan Saipem, GÜney Koreli GS Engineering ve Japon ITOCHU firmalarından oluşan konsorsiyum tarafından inşa edilecektir. PETKİM Yarımadası'ndaki “Value-Site” vizyonunun temel basamağı olan STAR Rafinerisi, devreye alındığında istihdam yaratacak, rekabet gÜcÜnÜ artırarak bölge ve Ülke ekonomisine bÜyÜk katkı sağlayacaktır. STAR Rafinerisi aynı zamanda TÜrkiyede 1986 yılından sonra Üretime geçecek ilk rafineri özelliğini taşımaktadır.
PETKİM PETROKİMYA HOLDİNG A.Ş.
1965 yılında devlet eliyle kurulan, TÜrkiyenin ilk ve tek petrokimyasal ÜrÜn Üreticisi PETKİM, 30 Mayıs 2008 tarihinde gerçekleşen özelleştirilme ihalesi sonucunda "Blok Satış" yöntemi ile 2 milyar 40 milyon USD bedelle SOCAR TÜrkiyeye geçmiştir.
PETKİM 'de toplam 2 milyon ton kapasiteye esas ana ÜrÜn miktarı ile temel ve ara petrokimyasal hammadde Üretilmektedir. PETKİM; yılda 3,2 milyon ton brÜt Üretim gerçekleştirmesinin yanında insana saygılı, çevreye duyarlı Üretim teknolojisiyle, kÜltÜrel, sosyal, ekonomik yaşamımıza yaptığı katkılarla Ülkemizin gurur kaynağı olmaya ve Ülke ekonomisine değer katmaya devam etmektedir.
60'ı aşan petrokimyasal ÜrÜn yelpazesiyle TÜrkiye sanayisinin tek ham madde Üreticisi durumunda olan PETKİM'in Ürettiği petrokimyasal ÜrÜnler; inşaat, tarım, otomotiv, elektrik, elektronik, ambalaj, tekstil sektörlerinin önemli girdileri arasındadır. PETKİM ayrıca ilaç, boya, deterjan, kozmetik gibi birçok sanayi kolu için girdi Üretmektedir. Bu sanayi kollarında yaşanan gelişme ve ihracat artışında tek hammadde Üreticisi olan PETKİMin önemli payı bulunmaktadır. PETKİM'in yıllık brÜt Üretim kapasitesi 3,4 milyon tondan, yaklaşık 3,6 milyon tona yÜkselecek ve Üretim maliyetlerimizin dÜşmesine katkı sağlayacak.
TÜrkiye'nin en önemli ihracatçı şirketleri arasında yer alan PETKİM, 2012 yılında 1 milyar 41 milyon Dolar ile tarihinin en yÜksek seviyesine ulaşan ihracat ivmesini 2013 yılında da sÜrdÜrmektedir. “Value - Site” vizyonu çerçevesinde PETKİMde de kapasite artışı ve ÜrÜn portföyÜnÜ genişletmeye yönelik çalışmalar hızla devam etmekte; STAR Rafinerisinden sonra, stratejik teşvik kapsamına alınan ikinci yatırım projesi olan Etilen ve PTA kapasite artışı yatırımları tamamlandığında PETKİM'in yıllık brÜt Üretim kapasitesi 3,4 milyon tondan, yaklaşık 3,6 milyon tona yÜkselecek ve Üretim maliyetlerimizin dÜşmesine katkı sağlayacaktır.
Petrokimya sektörÜnde TÜrkiye pazarındaki tek Üretici konumunu sÜrdÜren PETKİM, hâlen İstanbul Sanayi Odası'nın "İlk 500 BÜyÜk Sanayi Kuruluşu" sıralamasında 12'inci; TÜrkiye İhracatçılar Meclisi'nin "En Çok İhracat Yapan 1000 Firma" sıralamasında 13'ÜncÜ; Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından açıklanan "Ege'nin En BÜyÜk 100 Sanayi Kuruluşu" ve “En Çok İhracat Yapan Firmalar” sıralamasında ise 2'nci sırada yer alan PETKİM, TÜrkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından her yıl verilen “Ulusal Kalite Başarı ÖdÜlÜ”nÜ kazanarak, 48 yıllık tarihinin en önemli başarılarından birine imza atmıştır. Ayrıca PETKİM Ege bölgesinde en bÜyÜk istihdam sağlayan kurumların başında gelmektedir.
TECNİCAS REUNİDAS S.A. (TR)
İspanya kökenli Técnicas Reunidas (TR) dÜnyanın dört bir yanında faaliyet gösteren geniş yelpazedeki mÜşterileri için petrol ve gaz Üretimi, rafinaj ve petrokimya, elektrik Üretim projeleri gerçekleştiren lider uluslararası mÜhendislik ve inşaat firmalarından biridir. 21 şubeye sahip olan TR, ENR-Top 200 Uluslararası Projelendirme Firmaları arasında 6. sıradadır.
TR grup şirketleri 1960 yılından bu yana 50 Ülkede 1000in Üzerinde sanayi tesisinin projelendirme ve inşaatını gerçekleştirmiştir. TR, TÜrkiyede TÜpraş,İPRAŞ ve BOTAŞ için 6 proje, TUGSA ve TOROS GÜBRE için Nitrik Asit ve gÜbre alanında iki proje tamamlamıştır. Halihazırda: Saudi Aramco, SATORP, SABIC, ADCO, ExxonMobil, Dow Chemical, Total, GDF Suez, Lukoil, OC Alliance, REPSOL, GALP, CNRL, Petroperu, YPFB, British Gas, Pan American Energy, Yara, Incitec Pivot, Water Corp (Western Australia), Orica, TÜpras, Cuvenpetrol , CNOOC, Horsehead. Firmaları için proje çalışmaları yÜrÜtmektedir.
80lerden beri uluslararası projeler Técnicas Reunidasın yıllık cirosunun %99unu oluşturmaktadır ve anahtar teslimi götÜrÜ projelerini yÜrÜtmedeki başarısı TRın ilerleyişinin temelidir. MÜhendislik ve EPC çalışmalarının yanında TR, mÜşterilerine farklı hizmetler de sunmaktadır. TRın EPC kontratlarındaki başarısının anahtarı olan 7000 kişilik kalifiye çalışanı bulunmaktadır.
SAİPEM, S. P. A.
İtalya kökenli bir firma olan Saipem bÜyÜk çaplı kıyı ötesi ve kıyı projelerinin tasarım ve uygulamasındaki kendine özgÜ kabiliyetleriyle kÜresel mÜhendislik hizmetlerinin verilmesi, tedarik, proje yönetimi, inşaat ve sondaj hizmetlerinde bir dÜnya lideridir.
Şirket, gÜnÜmÜz pazarında aranılan kompleks “mega projeler” başta olmak Üzere, kıyı ötesi ve kıyıda; fizibilite ve konsept çalışmalarından dizayn, mÜhendislik, tedarik, saha yapımı, imalat ve kıyı ötesi tesislerini içeren kompleks bÜtÜnleşik çözÜmlere kadar proje kapsam tanımı ve uygulama hizmetlerinin her çeşidini ve ayrıca modernizasyon, yÜkseltme, bakım, işletmeden çıkarma, iyileştirme ve zararlı maddeleri temizleme hizmetlerini sunmaktadır.
Şirket faaliyetlerine 50li yıllarda başlamıştır. 50 ve 60lı yıllarda kıyıda boruların döşenmesi, tesis inşaatı ve sondaj çalışmalarında yetkinlik kazanmış olup, başlangıçta Eninin bir şubesi olarak faaliyet gösteriyordu; sonrasında ise 1969 yılında tamamen özerk bir kuruluş haline geldi. Saipem faaliyet göstermeye başladığı ilk zamanlardan bu yana; iç varlıkların, uzmanlık ve vasıflı kaynakların geliştirilmesi ile kendi varlık temellerine sahip diğer kuruluşların iktisap edilmesine dayanarak, sistematik bir bÜyÜme stratejisi takip etmiştir.
Saipem gÜnÜmÜzde dÜnyanın hemen hemen bÜtÜn pazarlarında ve genellikle çevre koşulları zorlu ve lojistik olanakları kısıtlı olan uzak mesafelerde faaliyet göstermekte olup; kıyı ötesi, kıyı ve derin sularda petrol ve gaz Üretimi, kıyı ötesi ve kıyı boru hattı sistemleriyle gaz ve petrol taşımacılığı, rafinaj, kimyasal maddeler, fosillerden ve yenilenebilir kaynaklardan enerji Üretimi, çevre endÜstrileri, denizcilik işleri ve altyapı gibi en önemli sektörlerde kanıtlanmış deneyiminin avantajlarını kullanmaktadır.
110dan fazla Ülke vatandaşından oluşan 40,000in Üzerinde personel istihdam etmektedir.
GS ENGINEERING AND CONSTRUCTION CORP. (GS E&C)
GS E&C kurulduğu 1969 yılından bu yana çok çeşitli servisler sunan GÜney Kore kökenli global bir EPC (Detay mÜhendislik, Tedarik, İnşaat) mÜteahhididir. Şirketin sunduğu servislerden bazıları planlama, tasarım, mÜhendislik, tedarik, inşaat, inşaat yönetimi ve devreye almadır. GS E&C, mÜşterilerinin iş programları ve kalite konularındaki beklentilerine sÜrekli olarak cevap vermesiyle sektörde bir Üne kavuşmuştur.
GS E&C, GÜney Korede mÜhendislik ve inşaat sektörÜnde 1 numaralı yÜklenici şirket konumuna gelmiş, petrol & gaz, rafineri, petrokimya, kimya ve çeşitli endÜstriyel tesis alanlarında başarılı projeler yöneterek dÜnyanın dört bir tarafındaki başarılı performansları ile gÜvenilir bir EPC yÜklenici şirketi olmuştur.
DÜnya çapındaki projelerin arasında, özellikle GS E&Cnin TÜrkiyede başarı ile gerçekleştirdiği Kırıkkale DHP-CCR, İzmit DHRP ve İzmir DHP projeleri gösterilebilir.
Şirketin orta-uzun vadeli stratejilerine göre, GS E&C, pazardaki payını içinde bulunduğu mevcut iş sektörlerindeki gelişmiş rekabetçiliği ile daha da gÜçlendirip, proje icra etmedeki gÜcÜne gÜç katmaya önem verecektir.
Yenilenme ruhu ve sÜrekli gelişime açık yapısıyla, GS E&C mÜşteri değerini, diğer bÜtÜn değerlerin ÜstÜnde görmektedir.
İlginizi Çekebilir