© Kimse Duymasın 2020

TÜRK SANAT MÜZİĞİNİN UNUTULMAZ SESİ ZEKİ MÜREN İZMİR'DE ANILDI

Türk sanat müziğinin unutulmaz ismi Zeki Müren, ölümünün 16. yılında İzmir Fuar alanında yakın dostları ve hayranları tarafından anıldı.

"Sanat GÜneşi" olarak anılan Zeki MÜren, ölÜmÜnÜn 16. yıl dönÜmÜnde İzmir Fuar alanında yakın dostları, sanatçılar ve hayranları tarafından anıldı. TÜrk sanat mÜziğinin 'Batmayan GÜneşi' olarak bilinen Zeki MÜren için dÜzenlenen anma programında sanatçıya ait şarkıların yer aldığı şarkılar davetlilere dinlettirildi. Zeki MÜren'in eserlerini seslendirmesi ve dinletilmesi ise davetlilerin alkışını topladı.

İzmiri Sevenler Platformu (İZSEV) Başkanı Sancar Maruflu, 16 yıl önce vefat eden Zeki MÜren'i hiçbir zaman unutmayacaklarını ve gelecek kuşaklara da en iyi şekilde tanıtacakları belirterek, "Zeki MÜren, İzmir'de vefat etmeden önce birlikte fuarı gezdik. Meşhur manolya şarkısındaki ağacın altına geldi ve 'Seni çok özledim manolyam' dedi. İzmir'de Zeki MÜren'e ait bir anıt olmalı. O fuarı ve İzmir'i çok seviyordu. Vefat etmeden önceki bu ziyaret ettiği ağacın altına heykeli dikilmeli. Bu konuda İzmir BÜyÜkşehir Belediyesi Başkanımız Aziz Kocaoğlu da istekli ve gerekirse maddi destek bizde verebiliriz" dedi.

Zeki MÜren'i anma törenine gelen yakın dostları ve hayranları bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra sanatçının çalan şarkılarını tek bir ağızdan eşlik ederek söyledi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER