© Kimse Duymasın 2020

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanlığına Atilla Güler seçildi

Türkiye Oryantiring Federasyonu 6. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa Atilla Güler seçildi.

Ankara'da CP Ankara Otel'de gerçekleştirilen genel kurulda başkanlık için Atilla Güler ile Umut Davut Başoğlu yarıştı. 
179 delegenin oy kullandığı genel kurulda 132 oy alan Atilla Güler başkan oldu. Umut Davut Başoğlu ise 47 oy aldı.
Seçimden sonra camiaya seslenen Atilla Güler, federasyon başkanlığını kazandığı için mutlu olduğunu belirterek, "Alacağımız bayrağı daha da yukarı çıkaracak şekilde görevimizin kutsiyeti ve sorumluluğumuzun büyüklüğünü biliyoruz. Bu görev anlayışı ve sorumluluk bilinciyle Türkiye Oryantiring Federasyonunun tüm paydaşlarına hak, hukuk ve adalet ilkeleri çerçevesinde davranacağız. Sevgi ve saygıya dayalı bir yönetim iklimi içerisinde tüm paydaşlarımızın başta eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, teknolojik eğitim malzemesinin kullanım imkânlarının geliştirilmesi için var gücümüzle çalışacağız." diye konuştu.
Atilla Güler başkanlığındaki federasyonda Yönetim Kurulu'nda şu isimler yer aldı: Mehmet Fatih Çiçekli, Engin Uzun, Sabire Meltem Banko, Nuri Dağdelen, Serhan Erdoğan Yılmaz, Fatih Dizdar, Nazmi Tutal, Emirhan Külahsız ve Kübra Acar 
Yedekler: Hacı Ali Okur, Prof. Dr. Mehmet Özdemir, Eras Eraslan, Okan Tosun, İbrahim Coşkun, Avni Erboy, Prof. Dr. Özcan Saygın, Hamza Tetik, Onur Torun, Rabia Nur Artun, Naile Nur Demir.

ATİLLA GÜLER:
Bayburtlu olup, 1956 yılında Anamur’da doğdu. 1973 yılında Kuleli Askerî Lisesinden, 1976 yılında Kara Harp Okulundan mezun oldu.
Türk Silahlı Kuvvetlerindeki 31 yıllık yasal hizmet süresi içerisinde, muhtelif komutanlık görevlerinde bulunduktan sonra 2007 yılında Albay rütbesinde emekli oldu.
1998-1999 yılları arasında Bakü’de Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri subay ve astsubaylarının yetiştirilmesi amacıyla kurulan Subay Astsubay Yetiştirme Okulu Plan Program Şube Müdürlüğü ve Muhabere Ders Öğretmenliği görevinde bulundu.
Nisan 2008 - Haziran 2013 tarihleri arasında TSK Güçlendirme Vakfı Basın Tanıtım ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü olarak görev yaptı. Bu görev esnasında Nisan 2008 - Nisan 2009 tarihleri arasında ROKETSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi, Nisan 2009 - Nisan 2011 tarihleri arasında da ASELSAN A.Ş. de Denetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı.
Birinci Dünya Savaşı’nda Kafkas Cephesi’nde çok önemli rol oynayan Kop Dağı Savunması konusunda yapmış olduğu tarihi araştırmalar sonrasında yazdığı ‘’Şanlı Kop Dağı Savunması’’ adlı ilk kitabı 2012 yılında, sürdürdüğü araştırma çalışmaları sonrasında 1912-1913 Balkan Savaşı’nın sebep ve sonuçlarını farklı bir bakış açısıyla anlatan ‘’Balkanlara Hüzünlü Veda’’ isimli ikinci kitabı 2017 Mart ayında basımı yapılarak okuyucuya sunulmuştur. ‘’Kafkasya; Zafer, İhanet ve Hüzün’’ isimli yeni kitabı 2021 Mart ayı içerisinde basım işlemleri tamamlanarak okuyucuyla buluşturulmuştur.
Yurt içinde üniversiteler ve muhtelif eğitim kurumlarında bu maksatla değişik tarihlerde konferanslar ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen muhtelif uluslararası sempozyumlarda Kop Dağı Savunması ile Balkan Savaşları ve yakın tarihimizle ilgili muhtelif konularda tebliğler sunmuştur.
Türkiye Oryantiring Federasyonu As Başkanı olarak görevde bulunmuş olan Sayın Güler, Harita Mühendisliği dalında yüksek lisansını tamamlamış olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER