Üniversite-sanayi işbirliğinde yeni bir döneme giriyor
GÜNCELİzmir Üniversiteleri Platformu, “Haydi Proje Yapalım” Ortak Eylem Arama Toplantısı, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Eğitim ve Dinlenme Tesislerinde yapıldı. İzmir Üniversiteleri Platformu üyesi tüm üniversitelerin Rektör, Rektör Yardımcıları ile üniversite - sanayi işbirliği sorumluları, teknopark ve teknoloji transfer ofisi müdürleri ve konuyla ilgili idari ve akademik personelin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, üniversite-sanayi işbirlikleri ile kamu ve sanayi destekli projelerin geliştirilmesi konuları ele alındı.
İzmir Üniversiteleri Platformu, “Haydi Proje Yapalım” Ortak Eylem Arama Toplantısı, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Eğitim ve Dinlenme Tesislerinde yapıldı. İzmir Üniversiteleri Platformu üyesi tüm üniversitelerin Rektör, Rektör Yardımcıları ile üniversite - sanayi işbirliği sorumluları, teknopark ve teknoloji transfer ofisi müdürleri ve konuyla ilgili idari ve akademik personelin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, üniversite-sanayi işbirlikleri ile kamu ve sanayi destekli projelerin geliştirilmesi konuları ele alındı.
Daha fazla destek, daha fazla proje
İzmir’in gerek Avrupa Birliği fonlarından, gerekse TÜBİTAK’tan daha fazla proje desteği almasını sağlayacak çalışmaların yürütülmesi için ortak eylem önerilerinin dile getirildiği toplantıda konuşan Platform Dönem Başkanı İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, üniversite ve sanayi arasında oluşturulacak sağlam işbirliklerinin yaratacağı sinerjinin İzmir’e sağlayacağı katkıya dikkat çekti. Proje yazma ve uygulama konusunda deneyimli akademisyenler ile geliştirilecek fikre sahip sanayi kuruluşları ve bireylerin biraraya getirilmesi sonucu İzmir’e önemli kazanımlar sağlayacak çalışmaların ortaya konabileceğini ifade eden Prof. Dr. Erciyeş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanayi ile bütünleşik eğitim programlarının geliştirilmesi, Sivil Toplum Kuruluşları ve kamu kuruluşları ile işbirliklerinin artırılması, etkin bir web portalının hayata geçirilmesi, üniversitelerin Teknoloji Transfer Merkezleri için müşterek çalışma ortamlarının sağlanması ve proje yarışmaları düzenlenmesi yoluyla çalışmalara katılımın geniş bir tabana yayılması, atılabilecek öncelikli adımlar olarak görülmektedir.”
Akıllı kent İzmir
İzmir’deki dokuz üniversitenin, İzmir’i bir üniversite kenti haline getirmek ve kente fayda sağlamak adına güçlerini Platform çatısı altında birleştirdiğini, her yıl farklı temalar doğrultusunda aynı amaçla çalışmalar yürütüldüğünü ve bu yıl da bu gücün “proje” temasıyla İzmir’e daha fazla katkı sağlamaya odaklandığını hatırlatan Platform Dönem Başkanı Erciyeş, katılımcı yönetişim yoluyla yönetilen bir kentin modern iletişim altyapısı, sürdürülebilir ekonomik büyümesi ve insana yapılan yatırımla yüksek yaşam kalitesine ulaşabileceğine değindi. Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “Geliştirilecek akıllı uygulamalar ile İzmir’i yönetiminden ekonomisine, ulaşımından çevre ve doğal kaynak kullanımına daha akıllı hale getirecek bir projeyi yerel yönetimler, Sivil Toplum Kuruluşları, üniversiteler, iş dünyası ve sanayi kuruluşlarının işbirliğinde hayata geçirebiliriz” dedi.
Arama toplantısında, Teknoloji Transfer Merkezleri tarafından uygulanan anket sonuçları değerlendirilirdi, geliştirilen fikir ve önerilerin hayata geçirilmesi için planlamalar yapıldı.
İlginizi Çekebilir