Yazılım mühendisliği tamam, sıra girişimcilikte
EĞİTİMİzmir Üniversitesi’nde, Yaşayan Laboratuvar Olarak Kent projesi kapsamında Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerine verilmeye başlanan Yazılım Girişimciliği eğitimi, öğrencilerin becerilerini yeni iş olanaklarına dönüştürecek.
Yenilikçi çözümler girişime dönüşecek
Dünyanın önde gelen üniversiteleri örnek alınarak hazırlanan dersin yazılıma odaklı halinin Türkiye’de sadece birkaç örneği bulunuyor. Bu derste girişimcileri yalnızca piyasada para kazanabilmek için fırsat kollayan bireyler olarak görmediklerini belirten öğretim üyeleri amaçlarının kişisel kazançtan önce toplumun ve insanlığın gereksinmelerine yenilikçi çözümler üretmeyi düşünen genç girişimcileri eğitmek olduğunu vurguladı. İzmir'in bilgi toplumuna dönüşümü için gerekli olan bilgi teknolojileri konusunda girişimciliği yeni bir ders ile desteklemeyi uygun bulduklarını söyleyen Prof. Dr. Orhun, “Projenin iştirakçileri arasında olan Teknopark İzmir son üç yıldır Türkiye'nin en başarılı ilk 5 teknoparkı arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra dersi birlikte yürüttüğümüz Dr. Emrah Tomur'un teknoparktaki 150'ye yakın şirket ile olan deneyimi öğrenciler için çok değerli bir kaynak ve fırsat” dedi.
Eğitim yenilikçi bir yazılım projesinde hayata geçirilecek
Dersin kapsamında iş planı geliştirme, müşteri ve pazar analizi, yatırımcı bulma, ekip kurma ve yönetme, fikri hakların korunması, yalın girişimcilik kavramları gibi girişimcilikle ilgili birçok konunun yazılım ve bilişim şirketi kurma çerçevesinde ele alındığını belirten Prof. Dr. Emrah Orhun ve Dr. Emrah Tomur, öğrencilerin öğrendikleri kavramları İZKA projesi kapsamında geliştirecekleri yenilikçi bir yazılım ürününe uygulayacaklarını söylediler.
İlginizi Çekebilir