Bucalı çocukları bilimle tanıştırmak, sevdirmek ve bilimin eğlenceli taraflarını göstermek amacıyla hazırlanan ‘Bilim Sokakta’ şenliği başladı. TÜBİTAK ile Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle Buca Oyun Sokak’ta başlayan, bilim ve eğlence dolu şenliğe, Bucalı minik öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı” kapsamında kabul edilen ‘Bilim Sokakta’ projesi açılış kurdelesini Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, D.E.Ü Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Başlar, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur ve Bucalı çocuklar birlikte kesti.
PİRİŞTİNA’YA TEŞEKKÜR
Açılış töreninde konuşan proje yürütücüsü D.E.Ü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şahin, Başkan Piriştina’ya projeye verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Şahin, “Bu projeyle fizik, kimya, biyoloji, yaratıcı drama ve bilişim teknolojileri alanlarında hazırladığımız, 40’dan fazla etkinliği 100 öğrencimizle, bütün öğrencilerimize sunmaya çalışacağız” dedi.
“GELECEĞİMİZ İÇİN BİLİM VE EĞİTİM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”
Projede emeği geçenlere teşekkür eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ”Göreve başladığımız ilk andan itibaren emeğimizi, mesaimizi, varımızı eğitime harcayacağız dedik ve en büyük yatırımları eğitim alanında yaptık. Bu miniklerin geleceği için olmazsa olmaz, ilimdir, bilimdir. Ben inanıyorum ki, bu ülkede olumsuzluklar yaşansa da, bunları bilimin ışığında yok edeceğiz. O yüzden bıkmadan, yılmadan, usanmadan eğitime ve bilime destek olmak zorundayız. Daha yaşanabilir bir Buca için, huzurlu, mutlu bir gelecek için, bu çocuklarımızın yüzlerinin gülmesi için, bilimden ve eğitimden başka hiçbir şansımız yok” diye konuştu.
4 günde 41 bilim etkinliği
D.E.Ü Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencilerinin hazırladığı gösterileri izleyen çocuklar, bilim, eğlence ve heyecan yüklü bir serüvene tanık oldu. Stantları tek tek gezen çocuklar tematik bilim oyunları ile gönüllerince eğlenirken, laboratuvar deney çalışmaları karşısında da heyecanlarını gizleyemedi.
TÜBİTAK desteği, Dokuz Eylül Üniversitesi yürütücülüğünde yapılacak Bilim Sokakta projesi kapsamında fizik, kimya, biyoloji, bilişim teknolojileri ve drama etkinlikleri yer alıyor. Ortaöğretim düzeyindeki çocukların temel bilimsel olguları fark etmeleri, merak, araştırma ve sorgulama isteklerinin tetiklenmesini hedefleyen proje 4 gün sürecek. Her gün 10.00-16.00 saatleri arasında düzenlenecek etkinliklerde çocukları bilimle tanıştırmak, bilimi sevdirmek ve bilimin eğlenceli taraflarını göstermek amacıyla fizikten kimyaya kadar 41 farklı etkinlik gerçekleştirilecek.
Yorum Yazın